Εκατοντάδες ποδηλατιστές, όλων των ηλικιών, συγκεντρώθηκαν την Κυριακή με τα ποδήλατά τους, στο πάρκο Ελευθερίας, δίπλα από το Μέγαρο Μουσικής, για να γιορτάσουν με μία «ποδηλατάδα» ως τη θάλασσα του Φαλήρου, τη παγκόσμια ημέρα περιβάλλοντος, στέλνοντας, με το παράδειγμά τους, ένα μήνυμα οικολογίας, υγιεινού τρόπου ζωής, γρήγορης, οικολογικής και ασφαλούς μετακίνησης, προς όλους.

Πρόκειται για άλλη μία ιδέα που ξεκίνησε από το facebook και βρήκε μεγάλη ανταπόκριση από τους ποδηλατιστές, και όχι μόνο, της Αθήνας.

«Η Αθήνα σήμερα αισιοδοξεί», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Γιώργος Αμυράς, δημοτικός σύμβουλος του δήμου Αθηναίων και ένας εκ των επικεφαλής του ποδηλατικού κινήματος, συμπληρώνοντας: «Στροφάρουμε πράσινα. Βγαίνουμε από το καυσαέριο για να απολαύσουμε τη θαλάσσια αύρα», ενώ, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, ύστερα από πανεπιστημιακές έρευνες, έχει υπολογιστεί ότι η χρήση του ποδηλάτου 3 φορές την εβδομάδα, εξοικονομεί από 900-1300 ευρώ το χρόνο, για τον αναβάτη.

Στην ποδηλατοδρομία συμμετέχει και η ελληνική εθνική ομάδα ποδηλασίας. «Είναι ευκαιρία ολόκληρη η ελληνική κοινωνία να καθιερώσει το ποδήλατο ως μέσο αναψυχής, μεταφοράς αλλά και επικοινωνίας», δήλωσε ο κ. Θανάσης Τερζής, πρόεδρος της Ομοσπονδίας.

H ποδηλατοδρομία για την παγκόσμια ημέρα περιβάλλοντος, πραγματοποιείται υπό την αιγίδα των υπουργείων Μεταφορών και Περιβάλλοντος, ενώ η διαδρομή που θα ακολουθήσουν οι ποδηλατιστές, θα καταλήξει, ύστερα από περίπου 7 ώρες, στον παράδρομο της Λεωφόρου Συγγρού (Μετρό Συγγρού-Φιξ).

Πηγή: skai.gr