Πνίγονται από τα σκουπίδια Μαρκόπουλο και Πόρτο Ράφτη (φωτό+βίντεο)

’θλια είναι η κατάσταση, ειδικά τον τελευταίο καιρό, στο Μαρκόπουλο και στο Πόρτο Ράφτη, εξαιτίας των σκουπιδιών που πνίγουν την περιοχή.

Ο δήμος, παρά τις εκκλήσεις των πολιτών, που δεν μπορούν πια ούτε να αναπνεύσουν από τα σκουπίδια, δεν έχει λάβει μέτρα επίλυσης για το συγκεκριμένο ζήτημα. Αντιθέτως, έχει προβάλλει διαφόρων ειδών δικαιολογίες για τον λόγο που αδυνατεί να διευθετήσει ένα τόσο σοβαρό θέμα.




Τα σκουπίδια αποτελούν κίνδυνο όχι μόνο για τη δημόσια υγεία αλλά και για πυρκαγιά, από τη στιγμή που υπάρχουν ανάμεσα και κλαδιά και ξερόχορτα. Οι δικαιολογίες του δήμου δεν είναι αρκετές για να πείσουν κανέναν και πλέον οι πολίτες των δύο περιοχών είναι αγανακτισμένοι.

Ο ΣΚΑΪ βρέθηκε στην περιοχή για να καταγράψει εικόνες αλλά και τη γενική κατάσταση που επικρατεί. Οι εικόνες είναι ντροπιαστικές τουλάχιστον. Η ποιότητα ζωής, σε μια περιοχή που, πέρα από τους μόνιμους κατοίκους της, έχει και τουρισμό, είναι άθλια. Τα σκουπίδια βουνά και διασκορπισμένα στο δρόμο. Σε άλλα σημεία είναι πεταμένα σε αυτοσχέδιες χωματερές και τα ξερόχορτα αποτελούν κίνδυνο για πυρκαγιά.




Πριν λίγο καιρό μάλιστα, στα μέσα Ιουλίου, είχε ξεσπάσει πυρκαγιά πίσω από το γήπεδο του Μαρκοπούλου, όπου είναι σημείο ρίψης σκουπιδιών. Ο μέχρι τώρα δήμαρχος, Σωτήρης Μεθενίτης, ο οποίος μετά την πρώτη Σεπτεμβρίου θα μεταφερθεί στην περιφέρεια, έχει αδιαφορήσει πλήρως για το συγκεκριμένο θέμα. Οι αγανακτισμένοι πολίτες κάνουν λόγο για πλήρη αδιαφορία από τη μεριά του δημάρχου, ο οποίος παρά τις οχλήσεις τους όλα αυτά τα χρόνια δεν έχει καταφέρει να επιλύσει το θέμα οριστικά.

Η μυρωδιά που υπάρχει στον αέρα εξαιτίας των σκουπιδιών είναι ανυπόφορη και το θέαμα απλά ντροπιαστικό.  














Πηγή: skai.gr - Χαρά Σώτα