Κλείσιμο

Περικοπές στο... τσιμέντο για το Πάρκο Ελληνικού

Λιγότερο μπετόν, περικοπή των «φαραωνικών» έργων του σχεδίου Σουφλιά και άνοιγμα των αθλητικών εγκαταστάσεων στους κατοίκους του Λεκανοπεδίου, προβλέπει το σχέδιο που επεξεργάζονται οι υπηρεσίες του υπουργείου Περιβάλλοντος, για την δημιουργία Μητροπολιτικού Πάρκου, στον χώρο του πρώην αεροδρομίου Ελληνικού.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΚΑΪ, στις προθέσεις του υπουργείου, είναι η δραστική μείωση της δομημένης επιφάνειας. Εξετάζεται το ενδεχόμενο
να αποδοθούν προς οικοδόμηση κάποια μικρά τμήματα, περιμετρικά των εγκαταστάσεων του πρώην αεροδρομίου και πάντα εάν αυτά ευρίσκονται στα όρια υφιστάμενων οικισμών. Κι αυτό, προκειμένου να καλυφθούν τα λειτουργικά έξοδα του Μητροπολιτικού Πάρκου, του Ελληνικού.

Προβλέπεται, επίσης:

- κατεδάφιση υφιστάμενων κτιρίων, παράλληλα με την αξιοποίηση κάποιων άλλων
- κατάργηση της υπογειοποίησης της λεωφόρου Ποσειδώνος,
- σύνδεση της περιφερειακής Υμηττού με την Βουλιαγμένης και όχι με την
Ποσειδώνος (που προέβλεπε το σχέδιο Σουφλιά) και
- άνοιγμα των υφιστάμενων αθλητικών εγκαταστάσεων, στους κατοίκους του
λεκανοπεδίου.

Όπως χαρακτηριστικά δήλωσε, στο ΣΚΑΪ, ανώτατο στέλεχος του υπουργείου Περιβάλλοντος, αδιαπραγμάτευτη θέση της υπουργού, Τίνας Μπιρμπίλη, είναι η δραστική μείωση του μπετόν, στον χώρο του, υπό δημιουργία, Μητροπολιτικού Πάρκου.

Υπενθυμίζεται, ότι το σχέδιο Σουφλιά, θεωρητικώς, προέβλεπε οικοδόμηση 300 στρεμμάτων. Όπως, όμως, όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς κατήγγειλαν, η οικοδομήσιμη επιφάνεια θα έφτανε (ίσως και υπερέβαινε) τα 1.000 στρέμματα, ενώ, περί τα 2.300 στρέμματα, παραχωρήθηκαν στην εταιρία
«Ολυμπιακά Ακίνητα».

Πηγή: skai.gr