«Όλοι Μαζί Μπορούμε» στο Περιβάλλον : Αναδάσωση στον Κοκκιναρά Κηφισιάς την Κυριακή (χάρτης)

Το «ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ», θέλοντας να συμβάλλει στη ανάδειξη του φυσικού περιβάλλοντος, έχει θέσει ως στόχο να βοηθήσει περιοχές που έχει καταστραφεί από πυρκαγιές.

Η μακροχρόνια δράση του «ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ» συνεχίζει δυναμικά και διοργανώνει:

τη Κυριακή 8 Δεκεμβρίου, διπλή αναδάσωση στο Κοκκιναρά Κηφισιάς και στη Θεσσαλονίκη, από τις 10 το πρωί έως τη 1 το μεσημέρι.

Η περιοχή του Κοκκιναρά στη Κηφισιά είχε καταστραφεί από πυρκαγιές το καλοκαίρι του 1998 καθώς και το καλοκαίρι του 2009. Στην αναδάσωση της Κυριακής αναμένεται να φυτευτούν 2.000 νέα μικρά δέντρα και σπόροι βελανιδιάς.

Ιδιαίτερα σημαντική θα είναι η συνεισφορά των εθελοντών, των φορέων και των επιχειρήσεων, που μπορούν να λάβουν μέρος στη δράση της αναδάσωσης.

Πρόκειται για μία συλλογική δράση του «ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ», του Συνδέσμου για τη Προστασία και την Ανάπλαση του Πεντελικού και των Δήμων Αμαρουσίου και Κηφισιάς.

Σημείο συνάντησης της δράσης είναι το τέρμα της οδού Ξενίας στην Κηφισιά στις 10.00 το πρωί.

 

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟ ΑΚΡΙΒΕΣ ΣΗΜΕΙΟ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗΣ

Οι φορείς που θα λάβουν μέρος, θα έχουν την ευκαιρία να ενταχθούν σε πρόγραμμα, για να υιοθετήσουν την περιοχή που θα αναδασώσουν. Σημειώνεται πως θα γίνει οριοθέτηση του χώρου και ο κάθε φορέας θα αναλάβει τη φροντίδα των μικρών δέντρων τουλάχιστον για τα επόμενα 2 χρόνια.

Παράλληλα, στη Θεσσαλονίκη, τη Κυριακή 8 Δεκεμβρίου διοργανώνεται αναδάσωση στη περιοχή Καρά Τεπέ, στο τέρμα της οδού Εμμανουήλ Παππά.

Στη συγκεκριμένη δράση προβλέπεται να φυτευτούν 2.000 καινούρια μικρά δέντρα.

Πρόκειται για μία ακόμα δράση του «ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ», σε συνεργασία με τη Διεύθυνση αναδασώσεων Θεσσαλονίκης και εθελοντικές ομάδες.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν στα τηλέφωνα: 213 2038291 & 292 και το Σαββατοκύριακο στο τηλέφωνο: 2106131461.

Πηγή: skai.gr