Όλοι Μαζί Μπορούμε και στο Περιβάλλον - Διοργανώνουμε αναδάσωση στην Πεντέλη

Την Κυριακή 19 Μαρτίου, το «Όλοι Μαζί Μπορούμε και στο Περιβάλλον» με το Σύνδεσμο για την Προστασία και την Ανάπλαση του Πεντελικού (ΣΠΑΠ) και το Δήμο Κηφισιάς, διοργανώνουν αναδάσωση στην Πεντέλη, στην περιοχή του Κοκκιναρά. Αυτή η αναδάσωση θα είναι η τελευταία για τη φυτευτική περίοδο 2016-2017.

Θα φυτέψουμε 8.000 νέα μικρά δένδρα.

Σημείο συνάντησης, το τέρμα της οδού Ξενίας στην Κηφισιά, στις 10 το πρωί.

Η περιοχή που θα αναδασώσουμε έχει καταστραφεί από πυρκαγιές το καλοκαίρι του 1998 και του 2009. Στην αναδάσωση μπορούν να λάβουν μέρος, εθελοντικές ομάδες, φορείς και επιχειρήσεις.

Οι δασολόγοι του Δασαρχείου Πεντέλης, σε όσους εθελοντές το επιθυμούν, θα προσφέρουν τις γνώσεις τους για σωστό φύτεμα δένδρων. Επίσης, και στη σελίδα του www.oloimazimporoume.gr υπάρχουν οδηγίες για τη σωστή δεντροφύτευση.

Οι επιχειρήσεις και οι φορείς που θα λάβουν μέρος, θα μπορούν, αν το επιθυμούν, να υιοθετήσουν την περιοχή που θα αναδασώσουν. Θα γίνει οριοθέτηση του χώρου και ο κάθε ενδιαφερόμενος θα αναλάβει τη φροντίδα των μικρών δέντρων τουλάχιστον για τα επόμενα 2 χρόνια.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε Δευτέρα έως Παρασκευή στα τηλέφωνα 213 2038291 & 292 και το Σαββατοκύριακο στο τηλέφωνο 210 6131461.


Εγγραφείτε στις online κοινότητες του «Όλοι Μαζί Μπορούμε» και ενημερωθείτε για όλες μας τις δράσεις:
twitter.com/oloimaziboroume
youtube.com/oloimaziboroume
facebook.com/oloimaziboroumeΠηγή: skai.gr