Ο ΣΚΑΪ διαφωτίζει για τους λαμπτήρες

Περισσότερο φως ρίχνει ο ΣΚΑΪ στα οφέλη που μπορούν να έχει όχι μόνο το περιβάλλον, αλλά και οι καταναλωτές από τη χρησιμοποίηση λαμπτήρων εξοικονόμησης ενέργειας.
Χαρακτηριστικό είναι ότι από τις λάμπες πυρακτώσεως, μόνο το 10% της ενέργειας χρησιμοποιείται για φωτισμό. Το υπόλοιπο 90% είναι για θερμότητα και χάνεται.

Οι λάμπες πυρακτώσεως αυξάνουν τη θερμοκρασία του δωματίου το καλοκαίρι σημαντικά.

Μόνο μια λάμπα πυρακτώσεως προκαλεί έκλυση στην ατμόσφαιρα 150 κιλών διοξειδίου του άνθρακα το χρόνο.

Μια λάμπα πυρακτώσεως θα μας κοστίσει σε 5 χρόνια 78 ευρώ. Υπολογίζεται ότι κάθε χρόνο προσθέτουν στο λογαριασμό της ΔΕΗ κατά 15 ευρώ.

Οι λάμπες εξοικονόμησης ενέργειας καταναλώνουν έως και 5 φορές λιγότερη ενέργεια

src=/upload_files/Image/Grafika
Τοποθετώντας στο φωτιστικό ένα κοινό λαμπτήρα πυρακτώσεως 100W, που ανάβει κάθε μέρα από 4 ώρες, τότε μέσα σε τρία χρόνια θα χρειαστεί να τον αντικαταστήσουμε 6 φορές.

Μια λάμπα οικονομίας 20Watt μέσα σε 5 χρόνια θα μας μειώσει τον λογαριασμό της ΔΕΗ κατά 56 ευρώ και θα γλιτώσουμε την ατμόσφαιρα από την έκλυση 800 κιλών διοξειδίου του άνθρακα

Η αντικατάσταση των συμβατικών λαμπτήρων από τον οικιακό τομέα και από τις επιχειρήσεις, θα μπορούσε να οδηγήσει το 2010 σε μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα από την ατμόσφαιρα κατά 1.4 εκατομμύρια τόνους.

Μόνο δύο λάμπες εξοικονόμησης ενέργειας να έχει κάθε νοικοκυριό, τότε θα εξοικονομηθούν αμέσως 960 εκατομμύρια κιλοβατώρες το χρόνο. Αυτό είναι το 5.5% της ηλεκτρικής ενέργειας που καταναλώνουν τα ελληνικά νοικοκυριά.

Με αυτό τον τρόπο, αποφεύγεται η κατασκευή ενός νέου θερμοηλεκτρικού σταθμού.
Πηγή: skai.gr