Μπορούμε να περιορίσουμε την κλιματική αλλαγή

Με τη χρήση του Global Calculator (το τελευταίο λογισμικό κομμάτι του Υπουργείου Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής που δείχνει τις συνολικές επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής) η βρετανική κυβέρνηση προσπαθεί να προσεγγίσει την περιβαλλοντική κατάσταση του 2050 και συμπεραίνει πως με προσπάθεια μπορούν να υπάρξουν σοβαρές πιθανότητες μείωσης των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα.

Για να περιοριστεί η αύξηση της παγκόσμιας θερμοκρασίας έως και 2C, τα δάση σε όλο τον κόσμο θα πρέπει να επεκταθούν κατά 5-15% και οι καλλιέργειες θα πρέπει να αυξήσουν τις αποδόσεις τους κατά 40-60%.

Στόχοι σε όλα τα μέτωπα

Υπό την καθοδήγηση του Υπουργείου Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής δημιουργήθηκε ένα μοντέλο που αφορά την ενέργεια, τη γη και το σύστημα τροφίμων του κόσμου και δείχνει ότι το βιοτικό επίπεδο μπορεί να διατηρηθεί αλλά με σαρωτικές αλλαγές στον τομέα της γεωργίας, των μεταφορών, των τροφίμων και των καυσίμων.

Θα πρέπει να υπάρξει δραστική αναμόρφωση του ισχύοντος συστήματος ηλεκτρικής ενέργειας και μαζικές επενδύσεις στα δημόσια συστήματα μεταφορών, στον τομέα των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και σ’ αυτόν της πυρηνικής ενέργειας.

Σε σχέση με τις μεταφορές, ένας σημαντικός παράγοντας που θα βοηθήσει στα θετικά αποτελέσματα είναι η μείωση της ποσότητας του διοξειδίου του άνθρακα που εκπέμπεται κατά  90%, καθώς το 2050 θα υπάρχουν εκατομμύρια ηλεκτρικά αυτοκίνητα στο δρόμο.

Η παγκόσμια αριθμομηχανή προσφέρεται για χρήση και σε άλλες κυβερνήσεις πριν από τις κρίσιμες διαπραγματεύσεις για το κλίμα που θα πραγματοποιηθούν στο Παρίσι τέλη του έτους.
Πηγή: skai.gr