Κλείσιμο

Μεγάλος Περίπατος: Νέα όψη για την πλατεία Συντάγματος - Τι άλλαξε (pics,vid)

Ένα ακόμη κομμάτι του Μεγάλου Περιπάτου της Αθήνας ξεκίνησε να λειτουργεί από σήμερα στην πλατεία Συντάγματος.

Οι εργασίες για την επέκταση ξεκίνησαν το βράδυ του Σαββάτου και ολοκληρώθηκαν έως το πρωί της Δευτέρας.

«Σε λιγότερο από 48 ώρες αποδόθηκε σε χρήση στους πολίτες», τόνισε ο αντιδήμαρχος Αθηναίων, Βασίλης Αξιώτης μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ. Εξήγησε ότι πρόκειται για πάνω από 1.000 τμ δημόσιου χώρου επί των οποίων δημιουργείται «μια πράσινη όαση».

Ο αντιδήμαρχος εξήγησε ότι έχουν επιλεγεί και χρησιμοποιούνται έντεκα διαφορετικοί τύποι φυτοσυνθέσεων για να κοσμήσουν τον Μεγάλο Περίπατο.

Επιπλέον την Πέμπτη θα τοποθετηθούν στο Σύνταγμα τρεις φοίνικες. Τα λευκά κυκλικά παγκάκια θα σκιάζονται φυσικά καθώς θα μεγαλώνουν τα δέντρα που βρίσκονται στο εσωτερικό της κατασκευής.

Τι συμβαίνει με την κυκλοφορία ΜΜΜ, ταξί και τα ΙΧ

Εξαιτίας της παρέμβασης στην κάτω πλευρά της πλατείας Συντάγματος στο εξής είναι τρεις οι λωρίδες ελεύθερης κυκλοφορίας για όλα τα οχήματα και μία λωρίδα αποκλειστικά για τα λεωφορεία. Ειδικά για αυτά στο τμήμα μεταξύ των οδών Ερμού και Μητροπόλεως, δημιουργήθηκε εσοχή για την στάση τους.

Για τα ταξί προβλέπεται η παλιά πιάτσα της οδού Όθωνος, καθώς και μία νέα, στην «ανάποδη» Καραγιώργη Σερβίας, στο κομμάτι από την οδό Βουλής έως την πάνω γωνία του Public. Η αντιδρόμηση της Καραγιώργη Σερβίας, μαζί με το «ντόμινο» των αλλαγών που προκύπτουν αναπόφευκτα στο τετράγωνο μέχρι την Παλαιά Βουλή, είναι και το πιο ευαίσθητο σημείο του Μεγάλου Περιπάτου σε αυτή τη φάση.

Πηγή: skai.gr