Κρήτη: Το ποτάμι στις Μοίρες βάφτηκε κόκκινο- Τι λέει ο δήμαρχος

Αντιμέτωποι με ένα ανατριχιαστικό θέαμα βρέθηκαν σήμερα Παρασκευή οι κάτοικοι του χωριού Μοίρες στο Ηράκλειο της Κρήτης, καθώς διαπίστωσαν ότι ο Γεροπόταμος το ποτάμι της περιοχής, είχε «βαφτεί» κόκκινο, ενώ εξίσου έντονη ήταν και η οσμή αίματος. 

Από την πλευρά του, ο δήμαρχος Φαιστού Γρηγόρης Νικολιδάκης, μιλώντας στο GRTimes, τόνισε πως το τοπίο θα ξεκαθαρίσουν οι έρευνες του Λιμενικού και της Αστυνομίας, ενώ ξεκαθάρισε πως δεν υπήρξε σημαντική επιβάρυνση του περιβάλλοντος από το γεγονός.

«Δεν μπορώ αυτή τη στιγμή να γνωρίζω πώς προκλήθηκε αυτή η ρύπανση, η οποία ωστόσο δεν κράτησε για πολύ ώρα και δεν άφησε αποτύπωμα στην περιοχή. Περιμένω τα αποτελέσματα των ερευνών από το Λιμενικό και τότε θα μπορέσουμε να πούμε περισσότερα» τόνισε χαρακτηριστικά.

Όπως έγινε γνωστό πάντως, στην περιοχή λειτουργεί δημοτικό σφαγείο, ενώ το θέμα φέρεται να εξετάζεται και από την Διεύθυνση Περιβάλλοντος της Περιφέρειας Κρήτης.

Επιπλέον σημειώνεται ότι στο ίδιο σημείο πριν από τρία χρόνια τέσσερις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, όταν το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν παρασύρθηκε από τα ορμητικά νερά του ποταμού.

Διαβάστε όλες οι ειδήσεις

Πηγή: grtimes.gr