KOJA: Έρχεται το δεντρόσπιτο... που σε ταξιδεύει στην βιωσιμότητα- Δείτε εικόνες

Οραματισμένο ως «μικρο-χώρος», το πρότζεκτ σχεδίασε ο Talvitie στο πνεύμα της προόδου και της βιωσιμότητας.

Στον κόσμο της αρχιτεκτονικής εισήλθε η ομάδα της Polestar, κάνοντας μικρό διάλειμμα στις δραστηριότητές της στον τομέα των υψηλών επιδόσεων ηλεκτροκίνητων αυτοκινήτων: ολοκλήρωσε το δεντρόσπιτο KOJA – «καλύβα» ή «άντρο», στα σουηδικά – το οποίο οραματίστηκε ο Φινλανδός εννοιολογικός ντιζάινερ Kristian Talvitie.

Το δεντρόσπιτο υλοποιήθηκε στα δάση έξω από το φινλανδικό χωριό Fiskars, στο πλαίσιο της έκθεσης «House by an Architect» στη Fiskars Village Art & Design Biennale που ολοκληρώνεται αυτόν τον μήνα.

Οραματισμένο ως «μικρο-χώρος», το πρότζεκτ σχεδίασε ο Talvitie στο πνεύμα της προόδου και της βιωσιμότητας.

Στόχος του ντιζάινερ είναι να «ορίσει εκ νέου το βιώσιμο ταξίδι, εν πρώτοις μειώνοντας την ανάγκη για ταξίδι» και να φέρει τους επισκέπτες κοντύτερα στη φύση.

Χρησιμοποιήθηκαν βιώσιμα υλικά στην κατασκευή, συμπεριλαμβανομένων μαλλιού και ξύλου που αντλήθηκαν από την περιοχή. Η ομάδα της Polestar προχώρησε σε επιπλέον ερμηνεία της λέξης «koja»· τη χρησιμοποιεί για να ορίσει ένα μινιμαλιστικό κτήριο, ολοκληρωμένο με βιώσιμα υλικά, το οποίο προσφέρει δυνατότητα εμβυθιστικής εμπειρίας της φύσης

«Οι περισσότεροι σχεδιαστές βλέπουν το ντιζάιν από την πλευρά του χρήστη» σχολίασε ο Kristian Talvitie. «Εγώ βλέπω τα πράγματα και από την πλευρά του περιβάλλοντος. Θα πρέπει να υπάρχει μια συμβίωση του ντιζάιν και του πού το συναντούμε» τόνισε.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ