Κι όμως το Netflix βλάπτει σοβαρά το περιβάλλον

Κι όμως το Netflix βλάπτει σοβαρά το περιβάλλον

Όλοι έχουμε πάνω κάτω μια ιδέα για το ποιες ενέργειες επιβαρύνουν το περιβάλλον και προσπαθούμε όσο μπορούμε να τις περιορίσουμε. Έχεις σκεφτεί ποτέ πως το Netflix είναι ίσως μία απ' αυτές; 

Η ίδια η πλατφόρμα streaming ανακοίνωσε πως το 2020 ήταν υπεύθυνο για την απελευθέρωση ποσότητας διοξειδίου του άνθρακα που αναλογεί σε 2,7 δισεκατομμύρια μίλια ταξιδιού με αυτοκίνητο, με την επικεφαλής του τμήματος βιωσιμότητας, Emma Stewart, να αποκαλύπτει πως οι εκπομπές άνθρακα είχαν φτάσει το 1,1 εκατομμύρια μετρικών τόνων. 

Ακόμα πιο ενδιαφέρον είναι το ότι η ποσότητα αυτή είναι ίση ή μεγαλύτερη απ' αυτήν μικρών χωρών το Τζιμπουτί (1,5 εκατομμύρια τόνοι), τα Νησιά Σολομώντος (900.000 τόνοι) και το Πράσινο Ακρωτήρι (800.000 τόνοι). Μεγάλο μέρος του αριθμού οφείλεται από δραστηριότητες που σχετίζονται με την παραγωγή τηλεοπτικών προγραμμάτων. 

Η εταιρεία ωστόσο ανακοίνωσε πως έχει στόχο να αντισταθμίσει το περιβαλλοντικό της αποτύπωμα, χρηματοδοτώντας έργα για την ανάπτυξη τροπικών δασών και άλλων οικοσυστημάτων που αφαιρούν διοξείδιο του άνθρακα από την ατμόσφαιρα.

Πηγή: Must