Κάλυμνος: Ψάρεψαν λαγοκέφαλο... μαμούθ στον εξωτερικό μόλο - Δείτε βίντεο

Οι λαγοκέφαλοι ήρθαν στη Μεσόγειο από τον Ατλαντικό Ωκεανό μέσω Σουέζ και έχουν κατακλύσει τις ελληνικές θάλασσες

Στον εξωτερικό μόλο στην Κάλυμνο η θαλάσσια περιοχή είναι γεμάτη από λαγοκέφαλους, μάλιστα μεγάλων διαστάσεων, ανέφερε το palmoskalymnou.gr.

Μπροστά στο μεγάλο ψάρι που ξεπερνούσε τα έξι κιλά βρέθηκε ο Μιχάλης Μαμουζέλλος, δεινός ψαράς, διαχειριστής της σχετικής σελίδας στο Facebook “Fishing gives life”, με χιλιάδες ακόλουθους, που καθημερινά περνά τον ελεύθερο του χρόνο σε πολλά σημεία του νησιού, ψαρεύοντας με το καλάμι του και εφαρμόζοντας πρωτοποριακές μεθόδους, ενώ ανεβάζει κάθε εξόρμηση του σε βίντεο στην παραπάνω σελίδα.

Δείτε βίντεο: 

Σε μια από αυτές τις εξορμήσεις έμεινε έκπληκτος, παρόλη την εμπειρία του, όταν στα αγκίστρια του πιάστηκε ένας τεράστιος λαγοκέφαλος.

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως στην περιοχή υπάρχουν πάρα πολλοί από τους λεγόμενους «Λεσεψιανούς μετανάστες», όπως ονομάζονται τα ωκεάνια ψάρια που μετακόμισαν στη Μεσόγειο μέσω της Διώρυγας του Σουέζ και έχουν κατακλύσει τις θαλάσσιες περιοχές της χώρας.

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως στην περιοχή υπάρχουν πάρα πολλοί από τους λεγόμενους “Λεσεψιανούς μετανάστες”, όπως ονομάζονται τα ωκεάνια ψάρια που μετακόμισαν στη Μεσόγειο μέσω της Διώρυγας του Σουέζ και έχουν κατακλύσει τις θαλάσσιες περιοχές της χώρας.

Ένα είδος καταστροφικό για τα αλιεύματα της περιοχής, επικίνδυνο για τον άνθρωπο, αφού καταγράφτηκαν πολλές επιθέσεις σε λουόμενους και ψαροντουφεκάδες, ειδικά όταν είναι κοπάδια ή παρόμοιου μεγέθους, όπως αυτός που έφερε στην επιφάνεια ο Μιχάλης Μαμουζελλος, όπως το δημοσίευμα του “Π.τ.Κ.” πριν αρκετό καιρό, που ένας λαγοκέφαλος βγήκε στα αβαθή σε παραλία της Καρπάθου και επιτέθηκε σε λουόμενο.

Αποτελεί μόνιμο πονοκέφαλο για τους παράκτιους αλιείς αυτό το ξενικό είδος, όπως και άλλα πολλά, το οποίο να επισημανθεί πως προκαλεί τον θάνατο αν καταναλωθεί το κρέας του, που βλέπουν τα αλιεύματα να μειώνονται ανησυχητικά αλλά και τα εργαλεία της δουλειάς τους να καταστρέφονται.