Ισπανία: Βρέθηκε ζωντανή η αρκούδα που χωρίστηκε από το μικρό της όταν τους επιτέθηκε αρσενικό

Δεν είναι ασυνήθιστο οι αρσενικές αρκούδες να επιτίθενται σε θηλυκές με μικρά κατά τη διάρκεια της εποχής του ζευγαρώματος.

Ισπανοί δασοφύλακες εντόπισαν ζωντανή την τραυματισμένη θηλυκή αρκούδα και το αρκουδάκι της, βαθιά στη φωλιά τους, μετά την εντυπωσιακή πτώση της μητέρας από έναν κατακόρυφο βράχο, όπου πάλευε για να σώσει το μικρό της από έναν αρσενικό.

Τα πλάνα από τη μάχη της μαμάς αρκούδας με το μεγαλόσωμο αρσενικό στην άκρη μιας απόκρημνης πλαγιάς τραβήχτηκαν την Δευτέρα από δύο περιπατητές. Οι δυο αρκούδες έπεσαν από μεγάλο ύψος στα βράχια από κάτω. Η αρσενική κατρακύλησε και έμεινε ακίνητη, νεκρή. Η αποπροσανατολισμένη θηλυκιά σηκώθηκε και έφυγε κουτσαίνοντας, ψάχνοντας το μικρό της.

Προσοχή σκληρές εικόνες:

Αφού την έψαχναν επί δύο ημέρες στα βουνά της βόρειας Καστίλης-Λεόν, κοντά στην Παλένθια, οι δασοφύλακες βρήκαν τη φωλιά της, βάθους 15 μέτρων. Χρησιμοποιώντας ειδική κάμερα και τηλεσκοπικά κοντάρια, άφησαν φρούτα και νερό για τη μητέρα και το αρκουδάκι.

Δεν είναι ασυνήθιστο οι αρσενικές αρκούδες να επιτίθενται σε θηλυκές με μικρά κατά τη διάρκεια της εποχής του ζευγαρώματος.

Στα ισπανικά βουνά ζουν περίπου 400 καφέ αρκούδες, οι 70 από αυτές στα Πυρηναία.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ