ΗΠΑ: Κυνηγοί σκότωσαν 207 αρκούδες σε μία ημέρα

Συγκεκριμένα 99 αρκούδες σκοτώθηκαν στην κεντρική Φλόριντα, 12 στη βόρεια Φλόριντα, 15 στη νότια πλευρά της πολιτείας και 81 αρκούδες σκοτώθηκαν στο βορειοδυτικό κομμάτι. Το κυνήγι αναμένεται να συνεχιστεί στις περιοχές που δεν έχουν φθάσει ακόμα το όριο που τέθηκε από την Επιτροπή Διατήρησης Άγριας Ζωής της πολιτείας.

«Ο στόχος της άρσης της απαγόρευσης είναι η σταθεροποίηση του αυξανόμενου πληθυσμού», δήλωσε η εκπρόσωπος της Επιτροπής, Σούζαν Σμιθ. «Όταν θέσαμε το στόχο, αφήσαμε αρκετό περιθώριο καθώς αναγνωρίζουμε ότι οι κυνηγοί μπορεί να υπερβούν τον επιθυμητό αριθμό», πρόσθεσε.

Το κυνήγι θα ολοκληρωθεί μόλις θανατωθούν συνολικά 320 αρκούδες. Κάθε κυνηγός έχει προθεσμία 12 ώρες να παρουσιάσει το πτώμα της αρκούδας που σκότωσε στους υπευθύνους.
Οι αρχές υπολογίζουν ότι υπάρχουν περίπου 3000 σε διάφορα μέρη της Φλόριντα, ενώ τη δεκαετία του 1970 ο αριθμός αυτός ήταν μόλις 300.

Κατά τα τελευταία δύο χρόνια, έχουν υπάρξει εκατοντάδες περιστατικά θέασης αρκούδων σε κατοικημένες περιοχές, συμπεριλαμβανομένων τεσσάρων σοβαρών επιθέσεων σε ανθρώπους. Οι αρκούδες είναι επίσης υπεύθυνες για το θάνατο πολλών κατοικίδιων ζώων, κυρίως σκύλων.

Η πολιτεία ωστόσο υπογραμμίζει πως το πρώτο κυνήγι αρκούδας μετά από 21 χρόνια δεν έχει καμία σχέση με τις πρόσφατες επιθέσεις. Μια ομάδα ακτιβιστών κατέθεσε αγωγή για να σταματήσει την άρση του κυνηγιού, για λόγους ανεπαρκούς επιστημονικής αιτιολόγησης από τις αρχές, αλλά απορρίφθηκε από το δικαστήριο.
Πηγή: skai.gr