Η Μαρία Βασιλάκου στο ΣΚΑΪ

Την πρόταση που της έγινε από το νέο πρωθυπουργό της Ελλάδας Γιώργο Παπανδρέου, να συμμετάσχει στην κυβέρνησή του ως υφυπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, επιβεβαίωσε στο ΣΚΑΪ η Μαρία Βασιλάκου, βουλευτής και αρχηγός των Πράσινων της Βιέννης.

«Είναι ιδιαίτερα τιμητική πρόταση του κ. Παπανδρέου» τόνισε η κ. Βασιλάκου, προσθέτοντας όμως ότι αρνήθηκε, επειδή θα είναι υποψήφια δήμαρχος της Βιέννης στις εκλογές που θα γίνουν σε 1 περίπου χρόνο και επιπλέον είναι και αντιπρόεδρος των Πρασίνων της Αυστρίας.

«Εκτιμώ τον Γιώργο Παπανδρέου και τις προσπάθειες του για την οικολογική στροφή» με τη δημιουργία του νέου υπουργείου τόνισε η Ελληνίδα βουλευτής.

Η ίδια πρόσθεσε πως το νέο υπουργείο Περιβάλλοντος είναι πολύ καλό, καθώς περιλαμβάνει τους τομείς ενέργειας, την προστασία των δασών και την κλιματική αλλαγή.

«Χρέος όλων μας είναι να προσπαθήσουμε να στηρίξουμε αυτή την προσπάθεια όπως και όσο μπορούμε».

Η κ. Βασιλάκου πρόσθεσε ότι οι Οικολόγοι Πράσινοι θα πρέπει να είναι ανοιχτοί στο διάλογο για να πάει επιτέλους η χώρα μας μπροστά στα κρίσιμα ζητήματα που μας αφορούν όλους.
Πηγή: skai.gr