Κλείσιμο

«Πλανήτης- S.O.S»: Η γη εισήλθε σε καθεστώς «κόκκινου κώδικα»- Τα ανησυχητικά ευρήματα των ειδικών

«Το φάσμα της κλιματικής αλλαγής είναι προ των πυλών και χτυπάει δυνατά».

Mε το διοξειδίου του άνθρακα σε επίπεδα ρεκόρ και τις θερμοκρασίες να συνεχίζουν να αυξάνονται, η Γη μπαίνει κι επίσημα σε καθεστώς «Κόκκινο Κώδικα», προειδοποιεί μια νέα έκθεση.

Διεθνής ομάδα ερευνητών συνέταξε μια νέα έκθεση με τίτλο «Προειδοποίηση Παγκόσμιων Επιστημόνων για Κλιματική Έκτακτη Έκτακτη Έκτακτη Ανάγκη 2022», στην οποία προειδοποιούν ότι η ανθρωπότητα «αντιμετωπίζει αναμφίβολα μια κλιματική έκτακτη ανάγκη».

Ο καθηγητής William Ripple, που μετείχε στη μελέτη είπε: Κοιτάξτε όλα αυτά τα κύματα καύσωνα, τις πυρκαγιές, τις πλημμύρες και τις τεράστιες καταιγίδες.

«Το φάσμα της κλιματικής αλλαγής είναι προ των πυλών και χτυπάει δυνατά».

Η έκθεση συντάσσεται από 10 παγκόσμιους επιστήμονες, με επικεφαλής τους ακαδημαϊκούς από το Πανεπιστήμιο του Όρεγκον.

Σε αυτή, οι ερευνητές ανέλυσαν 35 πλανητικά ζωτικά σημάδια που χρησιμοποιούνται για την παρακολούθηση της κλιματικής αλλαγής.

Ανακάλυψαν ότι 16 από αυτά τα σημάδια βρίσκονται σε ακραία επίπεδα ρεκόρ, συμπεριλαμβανομένων των φαινομένων ακραίου καύσωνα, θερμότητας, απώλεια εκτάσεων πρασίνου εξαιτίας πυρκαγιών και μεγαλύτερη επικράτηση του ιού του δάγκειου πυρετού που μεταδίδεται από τα κουνούπια.

«Όπως μπορούμε να δούμε από τις ετήσιες αυξήσεις των κλιματικών καταστροφών, βρισκόμαστε τώρα στη μέση μιας μεγάλης κλιματικής κρίσης, με πολύ χειρότερα να έρθουν αν συνεχίσουμε να κάνουμε τα πράγματα με τον τρόπο που τα κάναμε», ο Christopher Wolf, συν- είπε ο κύριος συγγραφέας.

δςδς

Πηγή: DAILY MAIL