Γιούτα:Μυστήριος μεταλλικός μονόλιθος στην έρημο -Εξωγήινοι ή καλλιτεχνική παρέμβαση(pic+vid)

Ένας παράξενος μεταλλικός μονόλιθος ανακαλύφθηκε στην έρημο της Γιούτα από πλήρωμα ελικοπτέρου που περνούσε από την περιοχή, αφήνοντας τις τοπικές αρχές έκπληττες.

Το ελικόπτερο με προσωπικό υπηρεσίας για την άγρια ζωή βρισκόταν στην περιοχή για να μετρήσει πρόβατα. Είπαν ότι ο μονόλιθος φαινόταν να έχει «φυτευτεί» στο έδαφος ανάμεσα στους κόκκινους βράχους.

Σύμφωνα με το BBC, δεν υπάρχουν ενδείξεις για το ποιος μπορεί να τον τοποθέτησε εκεί. Το ύψος του μονόλιθου φτάνει τα 3,6 μέτρα.

Ένας εκ των βιολόγων που μετρούσαν τα πρόβατα ήταν ο πρώτος που παρατήρησε το παράξενο αντικείμενο, λέγοντας ότι του θύμισε κάτι από την ταινία του Στάνλεϊ Κιούμπρικ "A Space Odyssey". Πολλοί στα social media έσπευσαν να κάνουν λόγο για εξωγήινους. Ωστόσο, κάποιοι είπαν ότι ίσως πρόκειται για καλλιτεχνική παρέμβαση.

Το Υπουργείο Δημόσιας Ασφάλειας της Γιούτα Aero Bureau κυκλοφόρησε εικόνες του μεταλλικού αντικειμένου σε ορθογώνιο σχήμα σε δελτίο τύπου την περασμένη εβδομάδα.

Ανέφερε ότι οι αρχές θα καθορίσουν εάν «πρέπει να διερευνήσουν περαιτέρω».

«Είναι παράνομο να τοποθετούνται κατασκευές ή έργα τέχνης χωρίς άδεια σε ομοσπονδιακά διαχειριζόμενα δημόσια εδάφη, ανεξάρτητα από τον πλανήτη από τον οποίο προέρχεστε», δήλωσε το υπουργείο.

Το τμήμα δεν έχει αποκαλύψει την ακριβή τοποθεσία του μονόλιθου, καθώς φοβάται ότι οι εξερευνητές μπορεί να προσπαθήσουν να το αναζητήσουν και να «χαθούν». 
 

Πηγή: BBC
TAGS: Γιούτα