Δεκάδες χιλιάδες ρόζ φλαμίνγκο ξεκουράζονται στη λίνη Pulicat της Ινδίας- Μαγευτικές φωτογραφίες

Από τις αρχές Νοεμβρίου έως τον Μάιο, η λίμνη Pulicat στο κρατίδιο Ταμίλ Ναντού, γίνεται καταφύγιο για δεκάδες χιλιάδες φλαμίνγκο

Κάθε Ιανουάριο, η λίμνη Pulicat στο κρατίδιο Ταμίλ Ναντού της Ινδίας, είναι καταφύγιο δεκάδων χιλιάδων φλαμίνγκο. Περίπου 20 σμάρια φλαμίνγκο φτάνουν εκεί στις αρχές Νοεμβρίου και παραμένουν έως τον Μάιο, μετατρέποντας τα 750 τετραγωνικά χιλιόμετρα του υγρότοπου σε τόπο επώασης των αυγών τους.

Σε σειρά αεροφωτογραφιών, ο φωτογράφος Raj Mohan έχει καταγράψει αυτούς τους προσωρινούς καταυλισμούς των παραμυθένιων ροζ πτηνών.

Οι φωτογραφίες του Mohan έχουν τραβηχτεί κατά τη διάρκεια του λεγόμενου «ετήσιου φεστιβάλ φλαμίνγκο», το οποίο «προωθεί τον τουρισμό στην Pulicat και προσελκύει μεγάλο αριθμό παρατηρητών πουλιών και φωτογράφων από διάφορα μέρη» εξήγησε στο Peta Pixel. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Raj Mohan (@rajography)

«Κοιτάζοντας αυτή την ατέλειωτη θάλασσα του ροζ λόγω των δεκάδων χιλιάδων φλαμίνγκο στη λίμνη ήταν κάτι ονειρικό. Επιπλέον, τα φλαμίνγκο είναι κοινωνικά πτηνά και παραμένουν σε σμάρια ή αποικίες και, για διάφορους λόγους, μένουν ενωμένα. Τα χαρακτηριστικά συμπεριφοράς τους είναι εντυπωσιακά και καθώς τα αιχμαλωτίζεις με τον φακό από ψηλά, η κίνηση των σμαριών που δίνει διάφορα σχήματα δεν υπολειπόταν στο παραμικρό της τέχνης» τόνισε στο My Modern Met. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Colossal (@colossal)

Πηγή: skai.gr