Χάος και αναστάτωση προκαλεί στην Φλόριντα των ΗΠΑ ο μεγάλος αριθμός των ιγκουάνα. Οι γιγαντιαίες σαύρες μπαίνουν σε σπίτια και αγροκτήματα και προκαλούν σοβαρές ζημιές, ενώ υπήρξε και περίπτωση που ιγκουάνα χρειάστηκε να απομακρυνθεί από τουαλέτα σπιτιού με την βοήθεια των αρμόδιων υπηρεσιών. 

«Μερικές φορές όταν γυρίζουμε στο σπίτι υπάρχουν 20 με 30 στην έκταση μας. Βρίσκονται στην αυλή και πρέπει να βρούμε διαφορετική πόρτα για να μπούμε στο σπίτι. Έχουμε γίνει φιλοξενούμενοι. Αυτοί είναι οι κάτοικοι τώρα», είπε στο CNN ο κάτοικος, Μάικ Εσπάντα.  

Μέχρι στιγμής υπάρχουν αναφορές στις υπηρεσίες για 3.000 ιγκουάνα που εντοπίστηκαν σε σπίτια και αναμένεται να αυξηθούν οι αριθμοί καθώς ανεβαίνει το θερμόμετρο. Το Συμβούλιο Διατήρησης της Θαλάσσιας και ’γριας Ζωής στην Φλόριντα έδωσε άδεια στους κατοίκους να τα απομακρύνουν από τις περιουσίας τους με όποιο τρόπο μπορούν ακόμη και να τα σκοτώνουν. 

Ο πληθυσμός τους ευδοκιμεί στην Φλόριντα εξαιτίας του υποτροπικού κλίματος. Κάθε χρόνο ένα ιγκουάνα γεννάει μέχρι 70 αυγά και εξαιτίας της απουσίας μεγαλύτερων σε μέγεθος θηρευτών ο πληθυσμός τους αυξάνεται συνεχώς. 

Οι ζημιές που προκαλούν είναι τεράστιες, καθώς τρώνε φυτά και σκάβουν μεγάλες τρύπες στο έδαφος που μπορεί να προκαλέσουν την κατάρρευση πεζοδρομίων και θεμελίων των σπιτιών. Επίσης είναι επικίνδυνα για την δημόσια υγεία καθώς μπορούν να μεταδώσουν σαλμονέλα.