Ελντοράντο' οι ΑΠΕ

Οι μαζικές επενδύσεις στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας θα μπορούσαν να επιτρέψουν την ανάδυση μιας βιομηχανίας με ετήσιο κύκλο εργασιών 360 δισεκατομμυρίων δολαρίων, σύμφωνα με μελέτη της Greenpeace που δημοσιεύεται τη Δευτέρα στο Βερολίνο.

Μια τέτοια βιομηχανία ανανεώσιμων πηγών ενέργειας θα μπορούσε να παράγει το ήμισυ της ηλεκτρικής ενέργειας παγκοσμίως και θα επέτρεπε την εξοικονόμηση 18 τρισεκατομμυρίων δολαρίων από τις μελλοντικές δαπάνες για πετρέλαιο, προστατεύοντας παράλληλα το κλίμα, σύμφωνα με το σχέδιο δράσης για τη μείωση των εκπομπών του διοξειδίου του άνθρακα.

Οι επενδύσεις στην προστασία του κλίματος είναι επικερδείς σε οικονομικό επίπεδο, διαβεβαιώνει η Greenpeace, τη στιγμή που υψώνονται φωνές που αμφισβητούν τα σχέδια δράσης κατά της υπερθέρμανσης του πλανήτη, ενώ ο κόσμος πλήττεται από οικονομική κρίση.

"Η παγκόσμια αγορά ανανεώσιμων πηγών ενέργειας μπορεί να αναπτυχθεί κατά τέτοιο τρόπο ώστε μέχρι το 2050 να έχει το μέγεθος της βιομηχανίας ορυκτών", λέει ο Ολιβερ Σέφερ, διευθυντής του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας , εκ των συγγραφέων του σχεδίου μαζί με τη Greenpeace International.

"Σήμερα, η αγορά ανανεώσιμων πηγών ενέργειας είναι ύψους 70 δισεκατομμυρίων δολαρίων και διπλασιάζεται κάθε τριετία", προσθέτει.

"Εξαιτίας των οικονομιών κλίμακας, οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας , όπως η αιολική, είναι ήδη σε θέση να ανταγωνισθούν τις συμβατικές μορφές ενέργειες", συνέχισε ο Ολιβερ Σέφερ, διαβεβαιώνοντας ότι δεν υπάρχουν τεχνικοί φραγμοί στην ανάπτυξη αυτή, αλλά μόνον πολιτικοί.
Πηγή: skai.gr