Ελέφαντας στην Ταϊλάνδη «τρελάθηκε» από τη βαριά εργασία και τη ζέστη και τραυμάτισε θανάσιμα τον χειριστή του

Οι αξιωματικοί πιστεύουν ότι ο ελέφαντας ήταν θυμωμένος με τον ιδιοκτήτη του επειδή τον έβαλε να μεταφέρει ξύλα με καύσωνα σε μια φυτεία 

Ένας ελέφαντας τραυμάτισε θανάσιμα τον χειριστή του σε φυτεία καουτσούκ στην Ταϊλάνδη και η αστυνομία λέει ότι η ζέστη τον έκανε να «τρελαθεί».

Σύμφωνα με τον «Independent», οι αξιωματικοί πιστεύουν ότι ο ελέφαντας ήταν θυμωμένος με τον ιδιοκτήτη του επειδή τον έβαλε να μεταφέρει ξύλα με καύσωνα σε μια φυτεία, στην επαρχία Phang Nga της νότιας Ταϊλάνδης.

Ο χειριστής σκοτώθηκε από έναν 20χρονο αρσενικό ελέφαντα που ονομάζεται «Pom Pam». Ο 32χρονος Supachai Wongfaed μαχαιρώθηκε επανειλημμένα από τους χαυλιόδοντες του ζώου και στη συνέχεια «σχίστηκε στη μέση», δήλωσαν οι αστυνομικοί. Οι κτηνοτρόφοι κλήθηκαν στο σημείο και πυροβόλησαν τον ελέφαντα με ένα ηρεμιστικό βέλος από απόσταση 500 μέτρων, ώστε τα σωστικά συνεργεία να μπορέσουν να ανασύρουν το πτώμα του χειριστή. 

Οι αξιωματικοί δήλωσαν ότι ο καύσωνας μπορεί να έκανε τον ελέφαντα να «τρελαθεί» και στη συνέχεια να επιτεθεί και να σκοτώσει τον 32χρονο. Οι ελέφαντες είναι γνωστοί για την ευγενική τους φύση, αλλά μπορούν να γίνουν επιθετικοί όταν νιώθουν ότι παρενοχλούνται, είναι ευάλωτοι ή απειλούνται.

Η Niki Rust, περιβαλλοντική κοινωνική επιστήμονας, που ειδικεύεται στις συγκρούσεις μεταξύ ανθρώπου και άγριας ζωής, δήλωσε στο «Newsweek» ότι αμφισβητεί τον ισχυρισμό της αστυνομίας, λέγοντας ότι οι ελέφαντες δεν γίνονται πιο επιθετικοί όταν ζεσταίνονται.

Ωστόσο, το έντονα μεταβαλλόμενο κλίμα μπορεί να προκαλέσει πιέσεις, όπως η μειωμένη παροχή τροφής και νερού, οι οποίες μπορεί να οδηγήσουν σε αυξημένες συγκρούσεις μεταξύ των ελεφάντων στη φύση.
 

Πηγή: skai.gr