Ελαφάκι στη Ρόδο σώθηκε από βέβαιο θάνατο

Προοδευτικά σοβαρότερο γίνεται το ζήτημα με τις αντίστοιχες περιπτώσεις των ελαφιών που εγκλωβίζονται σε περιφράξεις τόσο στη Νότια Ρόδο όσο και σε πολλές άλλες πλέον περιοχές του νησιού.

Εγκλωβισμένο σε δίχτυα περίφραξης εντοπίστηκε το περασμένο Σάββατο ένα ακόμα αρσενικό ελαφάκι, το οποίο ευτυχώς εντόπισαν κάτοικοι της περιοχής στη Νότια Ρόδο και αμέσως ενημέρωσαν το Δασαρχείο, στελέχη του οποίου με επικεφαλής τον κ. Στάματη Χουρδάκη, έφθασαν στο σημείο και κατάφεραν μετά από λίγη ώρα να το απελευθερώσουν για να επιστρέψει και πάλι στον φυσικό του χώρο.

Κάθε χρόνο και ακόμα πιο μεγάλο γίνεται το ζήτημα με τις αντίστοιχες περιπτώσεις των ελαφιών που εγκλωβίζονται σε περιφράξεις τόσο στη Νότια Ρόδο όσο και σε πολλές άλλες πλέον περιοχές του νησιού.

Κι από την άλλη, τεράστιοι οι κίνδυνοι στους δρόμους τόσο για τα ζώα αυτά που αποτελούν το σύμβολο του νησιού μας, όσο και για τους οδηγούς και του αγρότες αντίστοιχα.

Προτάσεις έχουν κατατεθεί, η επεξεργασία τους για την εφαρμογή ολοκληρωμένου σχεδίου έχει ξεκινήσει κι αυτό που απομένει τώρα είναι η όλη διαδικασία να επιταχυνθεί.

Πηγή: ΡΟΔΙΑΚΗ