Εξαγριωμένος βίσονας επιτίθεται σε οικογένεια - Δείτε το συγκλονιστικό βίντεο

Ο βίσονας που επιτέθηκε στην οικογένεια στο Εθνικό Πάρκο Yellowstone

Τα ογκώδη ζώα, με τη χαρακτηριστική καμπούρα στην κορυφή της σπονδυλικής τους στήλης, τα γνωρίζουμε οι περισσότεροι ως ιθαγενή ζώα της Βόρειας Αμερικής, ιερό σύμβολο των Ινδιάνων. Ο βίσονας είναι απρόβλεπτος και με πνεύμα ανεξάρτητο 

Ένας άγριος βίσονας επιτέθηκε σε έναν άνδρα και την οικογένειά του, ο οποίος μάλιστα κατέληξε τραυματισμένος στο νοσοκομείο. 

Όλα έγιναν τη Δευτέρα 27 Ιουνίου, όταν ο 34χρονος άνδρας και η οικογένειά του περπατούσαν σε έναν πεζόδρομο στο Εθνικό Πάρκο Yellowstone. Προφανώς, η οικογένεια πλησίασε λίγο παραπάνω από όσο θα έπρεπε τον βίσονα, ο οποίος τους επιτέθηκε... ρίχνοντας τον άνδρα και το παιδί στο έδαφος.

Οι αξιωματούχοι αποκάλυψαν ότι ο άνδρας τραυματίστηκε στο χέρι του και διακομίστηκε στο νοσοκομείο για τις πρώτες βοήθειες. Οι εκπρόσωποι του πάρκου αναφέρουν ότι αυτή είναι η δεύτερη φορά φέτος, που ένας επισκέπτης πλησίασε πολύ κοντά σε έναν βίσονα και αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να τραυματιστεί. 

Τα ογκώδη ζώα, με τη χαρακτηριστική καμπούρα στην κορυφή της σπονδυλικής τους στήλης, τα γνωρίζουμε οι περισσότεροι ως ιθαγενή ζώα της Βόρειας Αμερικής, ιερό σύμβολο των Ινδιάνων. Ο βίσονας είναι απρόβλεπτος και με πνεύμα ανεξάρτητο.

Οι επισκέπτες του αχανούς πάρκου πρέπει να μένουν σε απόσταση 25 μέτρων από όλα τα μεγάλα ζώα. Οι βίσονες είναι άγρια ζώα που αντιδρούν στις απειλές, επιδεικνύοντας επιθετική συμπεριφορά: Χτυπώντας τις οπλές τους στο έδαφος, βγάζοντας θορύβους, κουνώντας το κεφάλι τους και υψώνοντας την ουρά τους. Αν αυτά δεν απομακρύνουν την απειλή, όπως στην περίπτωση της οικογένειας, ένας βίσονας που απειλείται μπορεί να επιτεθεί. 

Πηγή: skai.gr