Όλοι Μαζί Μπορούμε στη δεντροφύτευση της Πεντέλης : Μικροί και μεγάλοι στο Νταού για το περιβάλλον

Πλήθος ευαισθητοποιημένων πολιτών έσπευσε σήμερα στην Πεντέλη προκειμένου να συμμετάσχει στην  δράση δεντροφύτευσης του « Όλοι Μαζί Μπορούμε», η οποία διοργανώθηκε σε συνεργασία με το Σύνδεσμο για την Προστασία και την Ανάπλαση του Πεντελικού (ΣΠΑΠ) και των Δήμων της ανατολικής πλευράς της Πεντέλης.

Μικροί και μεγάλοι βρέθηκαν στο Νταού Πεντέλης από τις 10 το πρωί προκειμένου να φυτέψουν σπόρους, μικρά δέντρα βελανιδιάς και εν γένει πλατύφυλλα αφού πλέον το σκεπτικό των δασικών υπηρεσιών είναι μεικτά δάση με πλούσια βιοποικιλότητα, χαρακτηριστικό που προσφέρει καλύτερη άμυνα σε δασικές πυρκαγιές .

Αξίζει να σημειωθεί πως πέρα από τα αναμφισβήτητα οφέλη της η δράση αποτελεί, για τα μικρά παιδιά που μετέχουν, ένα μάθημα περιβαλλοντικής εκπαίδευσης ενώ συμβάλλει στην δημιουργία αντιπλημμυρικής θωράκισης αφού οι ρίζες των δέντρων μπορούν να λειτουργήσουν προστατευτικά.

Η περιοχή στην οποία έλαβε χώρα η αναδάσωση είναι είναι το σημείο από όπου ξεκίνησε η φονική πυρκαγιά το 2018.

Ο Σάκης Ρουβάς βρέθηκε δίπλα στην προσπάθεια του «Όλοι Μαζί Μπορούμε». Επιπλέον, στη δράση μετείχαν τα Ιδιωτικά Εκπαιδευτήρια «Ιόνιος Σχολή», τα Εκπαιδευτήρια «Δούκα», τα Ιδιωτικά Σχολεία «Εκπαιδευτική Αναγέννηση», το Ιδιωτικό Διεθνές Σχολείο «Campion School» και το 1ο Δημοτικό Σχολείο Πεντέλης. 

Πηγή: skai.gr