Conophytum pageae: Τα περίεργα φυτά που στόμα έχουν και μιλιά δεν έχουν!

Τα Conophytum pageae είναι ένα γένος παχύφυτων φυτών της Νότιας Αφρικής και της Ναμίμπια

Η Φύση παίζει τα δικά της «παιχνίδια», και ένα από αυτά είναι τα φυτά με την ονομασία Conophytum pageae τα οποία σου δίνουν την εντύπωση ότι έχουν στόμα, και είναι έτοιμα να ανοίξουν τα χείλη του και να αρχίσουν να μιλάνε!
 

Τα Conophytum pageae είναι ένα γένος παχύφυτων φυτών της Νότιας Αφρικής και της Ναμίμπια που ανήκουν στην οικογένεια Aizoaceae. Το όνομα προέρχεται από το λατινικό conus (κώνος) και το ελληνικό phytum (φυτό). Τα φυτά είναι επίσης γνωστά ως knopies (κουμπιά στα Αφρικάανς), waterblasies (υδάτινες φουσκάλες στα Αφρικάανς), sphaeroids, conos, κωνικά φυτά, dumplings ή φυτά με κουμπιά.

Με γυμνό μάτι η επιδερμίδα είναι από πολύ λεία έως ελαφρώς τραχιά έως τριχωτή, ανάλογα με το σχήμα και τη δομή των μικροσκοπικών επιδερμικών κυττάρων. Τα φυτά του είδους Conophytum πωλούνται κυρίως σε συλλέκτες σε ασιατικές χώρες, όπου υπάρχει μεγάλη ζήτηση. 

Αρκετά είδη Conophytum απαντώνται στην καλλιέργεια. Σε εύκρατες περιοχές καλλιεργούνται καλύτερα σε προστατευμένο περιβάλλον, καθώς δεν αντέχουν θερμοκρασίες κάτω των 0 βαθμών Κελσίου.

Conophytum

Πηγή: skai.gr
TAGS: φυτά