Απόκοσμες εικόνες: Καταιγίδα άμμου «έπνιξε» το Ιράκ- 5.000 άτομα χρειάστηκαν νοσηλεία

Ένα άτομο έχασε τη ζωή του και περισσότεροι από 5.000 χρειάστηκαν νοσηλεία για αναπνευστικά προβλήματα την Πέμπτη στο Ιράκ εξαιτίας αμμοθύελλας που πλήττει την χώρα.

Όπως ανακοίνωσε το Υπουργείο Υγείας του Ιράκ, πρόκειται για την έβδομη μέσα σε ένα μήνα.

Οπως περιγράφει η Daily Mail, οι κάτοικοι σε έξι από τις 18 επαρχίες του Ιράκ, συμπεριλαμβανομένης της Βαγδάτης και της αχανούς δυτικής περιοχής του Al-Anbar, ξύπνησαν για άλλη μια φορά και αντίκρισαν ένα πυκνό σύννεφο σκόνης που κάλυπτε τον ουρανό, δίνοντας του ένα απόκοσμο πορτοκαλί χρώμα.

Καθώς η καταιγίδα άμμου σάρωσε ολόκληρο το Ιράκ οι εικόνες που αποτυπώνουν το ασφυκτικό στην ατμόσφαιρα σκηνικό, κάνουν το γύρο του διαδικτίου.

Οι καταιγίδες σκόνης έχουν αυξηθεί δραματικά σε συχνότητα στο Ιράκ τα τελευταία χρόνια, λόγω της υποχώρησης του εδάφους και των έντονων ξηρασιών που επιδεινώθηκαν από την κλιματική αλλαγή, με την αύξηση της μέσης θερμοκρασίας και την απότομη μείωση των βροχοπτώσεων.

«Ένας θάνατος έχει καταγραφεί στη Βαγδάτη» και τα νοσοκομεία «έχουν δεχθεί τουλάχιστον 5.000 περιστατικά μέχρι στιγμής», δήλωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας Σεΐφ αλ-Μπαντρ σε δήλωση.

Αυτοί που πλήττονται περισσότερο είναι οι άνθρωποι που πάσχουν από «χρόνιες αναπνευστικές ασθένειες όπως το άσθμα», και οι ηλικιωμένοι που υποφέρουν ιδιαίτερα από καρδιακές παθήσεις, είπε.

Πηγή: skai.gr