Εντυπωσιακές φωτογραφίες από αποστολές στην Ανταρκτική πριν από 100 χρόνια

Οι εικόνες της περιόδου 1901 – 1936 έχουν καταγραφεί κυρίως από τον Αυστραλό πρωτοπόρο πλοίαρχο Τζον Κινγκ Ντέιβις

Εκατοντάδες σπάνιες φωτογραφίες από βρετανικές και αυστραλιανές αποστολές στην Ανταρκτική στις αρχές του 20ου αιώνα, ψηφιοποίησαν και δημοσιοποίησαν τα Εθνικά Αρχεία της Αυστραλίας

Οι φωτογραφίες αποκαλύπτουν τα σκληρά τοπία της παγωμένης ηπείρου και τους ανθρώπους που την εξερεύνησαν καθώς τις δύσκολες συνθήκες που αντιμετώπισαν οι εξερευνητές.

πλοιο

Το πλοίο της βρετανικής αποστολής Terra Nova (1910-13), κολλημένο στους πάγους και φωνογραφημένο από τον Herbert George Ponting

Οι εικόνες της περιόδου 1901 – 1936 έχουν καταγραφεί κυρίως από τον Αυστραλό πρωτοπόρο πλοίαρχο Τζον Κινγκ Ντέιβις, γεννημένο στην Αγγλία και παρουσιάζουν τους εξερευνητές της Ανταρκτικής Τζόζεφ Κίνσεϊ, Έρνεστ Σάκλετον, Ντάγκλας Μόσον και Φρανκ Στίλγουελ, σύμφωνα με το ειδησεογραφικό δίκτυο 9news.

ANTARKTIKI

Ο Ντέιβις, ο οποίος ήταν Διευθυντής Ναυσιπλοΐας της Κοινοπολιτείας της Αυστραλίας, έκανε πέντε ταξίδια στην παγωμένη ήπειρο και έγινε πλοίαρχος του Aurora κατά τη διάρκεια της Αυστραλιανής αποστολής στην Ανταρκτική μεταξύ 1911 και 1914, αφού έγινε φίλος με τον Αυστραλό γεωλόγο Μόσον.

NTEIBIS

Ο Τζον Κινγκ Ντέιβις

Κάποιες φωτογραφίες είναι του Φρανκ Χάρλεϊ φωτογράφου και εξερευνητή. Ο Χάρλεϊ ήταν επίσημος φωτογράφος τεσσάρων αποστολών στην Ανταρκτική με επικεφαλής τους Σάκλετον και Μόσον.

mOSON

Ο Μόσον εργάζεται με άλλους επιστήμονες πάνω στο Discovery

φρανκ

O Φρανκ Χάρλεϊ σε αποστολή με τον Dr Τζέημς Μαρ

Σε μία από τις αποστολές το πλοίο «Endurance» συγκρούστηκε με παγόβουνο και τα μέλη της παρέμειναν για 11 μήνες στη νήσο Ελέφαντας.

μααρστον

Ο Άγγλος καλλιτέχνης Τζορτζ Μάρστον διαβάζει ένα βιβλίο με ένα κερί πάνω στο κεφάλι του, «κολλημένος» στη νήσο Ελέφαντα

«Υπάρχουν υπέροχες εικόνες της μοναδικής άγριας ζωής, καθώς και φωτογραφίες που απεικονίζουν την επιστήμη και την τεχνολογία της εποχής» τόνισε ο γενικός διευθυντής των Αρχείων της Αυστραλίας, Σάιμον Φρόιντ.

Φωτογραφίες από το 9news.com

Πηγή: skai.gr