Ανεμογεννήτρια έπιασε φωτιά στην πόλη Χαλ της Αγγλίας – Δείτε video

Οι κάτοικοι ενημερώθηκαν να κλείσουν τα παράθυρά τους, καθώς ο καπνός ήταν αποπνικτικός

Οξύς μαύρος καπνός κάλυψε την πόλη Χαλ στο Ηνωμένο Βασίλειο, καθώς πολλοί πυροσβέστες κλήθηκαν γύρω στις 7 το πρωί σήμερα, Τετάρτη 3 Αυγούστου, να σβήσουν τη φωτιά σε μια ανεμογεννήτρια, γράφει η «Daily Mail». 

Οι κάτοικοι ενημερώθηκαν να κλείσουν τα παράθυρά τους, καθώς ο καπνός ήταν αποπνικτικός. Η ανεμογεννήτρια -ύψους 125 μέτρων- βρίσκεται στο βόρειο τμήμα της πόλης, κοντά στην περιοχή παραγωγής χημικών προϊόντων Croda.

Το BBC ανέφερε ότι η φωτιά έχει πλέον σβήσει, αφού τμήματα της έπεσαν στο έδαφος. Ο Sean Casey, ο οποίος εργάζεται σε κοντινή απόσταση, δήλωσε: «Αρχίσαμε να εκκενώνουμε μόνο για λόγους ασφαλείας και τότε άρχισαν οι φλόγες. Φοβηθήκαμε ότι μπορεί να πέσει. Μπορούσαμε να δούμε τα κομμάτια να πέφτουν».

Η ανεμογεννήτρια που έπιασε φωτιά

Η Πυροσβεστική και Διασωστική Υπηρεσία Humberside δήλωσε στο Twitter ότι έχει λάβει αρκετές κλήσεις σχετικά με τη φωτιά.

Σχεδόν 120 ανεμογεννήτριες παίρνουν φωτιά κάθε χρόνο στο Ηνωμένο Βασίλειο, σύμφωνα με έρευνα του 2014. Οι ερευνητές υποστηρίζουν ότι από τις 200.000 ανεμογεννήτριες σε όλο τον κόσμο, 117 πυρκαγιές εκδηλώνονται ετησίως, πολύ περισσότερες από τις 12 που αναφέρουν οι εταιρείες αιολικών πάρκων. Κάθε ανεμογεννήτρια κοστίζει πάνω από 2 εκατομμύρια λίρες. 

Πηγή: skai.gr