Κλείσιμο

Αναδάσωση σε Σαλαμίνα και Χανιά

Καθαρισμός & Αναδάσωση στα Χανιά

Το Σάββατο 12 Ιανουαρίου ο Σκάι σε συνεργασία με τον δήμο Χανίων και τον Σύλλογο Πρόληψης Τροχαίων Ατυχημάτων, διοργανώνουν εθελοντικό καθαρισμό και αναδάσωση στο νοσοκομείο Χανίων στην περιοχή Μουρνιές. Στη δράση έχουν δηλώσει συμμετοχή ο σύλλογος «Ποδηλάτρεις Χανίων» και η Επαγγελματική Σχολή Χανίων.

Θα φυτευθούν 1000 δέντρα από τους εθελοντές.

Σημείο συνάντησης: Στην είσοδο του Γενικού Νοσοκομείου Χανίων στην περιοχή Μουρνιές στις 10 το πρωί.

Σημείωση: Οι ποδηλάτες των Χανίων θα έχουν προσυγκέντρωση έξω από την κεντρική Αγορά και με ποδηλατοπορεία θα πάνε προς το Νοσοκομείο στην περιοχή Μουρνιές.

Σύλλογοι που συμμετέχουν:

Σύλλογος γονέων θυμάτων τροχαίων, Ιατρικός σύλλογος Χανίων, Πολιτιστικός σύλλογος Κρητών Χανίων, Ένωση εθελοντών προστασίας περιβάλλοντος, Σύλλογος νέων Χανίων


Αναδάσωση στη Σαλαμίνα

Την Κυριακή 13 Ιανουαρίου ο Σκάι σε συνεργασία με το Εθελοντικό Σώμα Σαλαμίνας και εθελοντικές ομάδες της περιοχής, διοργανώνουν αναδάσωση στην περιοχή Σελήνια Σαλαμίνας. Η περιοχή έχει καεί αρκετές φορές από πυρκαγιές από το καλοκαίρι του 2006 και οι εθελοντικές ομάδες προσπαθούν να δημιουργήσουν νέους χώρους πρασίνου.

Θα φυτευθούν 2.000 νέα φυτά και κατά τη διάρκεια της αναδάσωσης θα γίνεί ενημέρωση στους εθελοντές από γεωπόνους της Σαλαμίνας.

Τα Σελήνια είναι οικισμός στα ανατολικά της Σαλαμίνας. Στην περιοχή, περίπου 2 χιλιόμετρα βόρεια του οικισμού, υπάρχει μνημείο προς τιμήν των Σαλαμινομάχων.

Σημείο συνάντησης: Η πλατεία Φραγκούλη στα Σελήνια Σαλαμίνας, στο τέρμα της οδού Αγίου Νικολάου στις 10 το πρωί.

Σύλλογοι που συμμετέχουν:

Ένωση Εθελοντών φυσικών καταστροφών Σαλαμίνας, Σύλλογος προστασίας περιβάλλοντος  Σαλαμίνας, Σύλλογος Κυθήρων, ΕΞΩΡΑΪΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΨΙΛΗΣ ΑΜΜΟΥ, ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ - ΟΜΙΛΟΣ ΑΛΙΕΩΝ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΩΝ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ, ΟΕΕΣΣ - ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΞΩΡΑΪΣΤΙΚΩΝ ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ, ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ, Σύλλογος ΠΑΡΑΛΙΑ ΒΑΣΙΛΙΚΩΝ, ΕΡΜΗΣ - ΦΥΣΙΟΛΑΤΡΙΚΟΣ ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΚΑΙ ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ, ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΟΣ Παναγίας Φανερωμένης, 1ο δημοτικό σχολείο Σαλαμίνας, Αθλητικός σύλλογος Αίας Σαλαμίνας, Ναυτοπρόσκοποι Σαλαμίνας

Τα τελευταία πέντε χρόνια στα πλαίσια των περιβαλλοντικών δράσεων του Σκάι έχουν φυτευθεί 640.250 δέντρα.

Στόχος μας τα 1.000.000 δέντρα!


View ΑΝΑΔΑΣΩΣΗ in a larger map
Πηγή: skai.gr