Αίγινα: Δωρεάν δράσεις ενημέρωσης για πράσινα κτήρια

Σαλπάρει για Αίγινα το nZEBRoadshow

Το πρώτο νησί του roadshow, επισκέπτεται τον Ιούλιο το ΕΙΠΑΚ, σε συνεργασία με την Ένωση Ελλήνων Φυσικών, στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος nZEB Roadshow.

Από τις 7 έως και τις 9 Ιουλίου, τα στελέχη του ΕΙΠΑΚ (Ελληνικού Ινστιτούτου Παθητικού Κτιρίου) θα βρίσκονται στην Αίγινα με παρουσιάσεις και εργαστήρια για το ευρύ κοινό και επαγγελματίες του κλάδου, καθώς και ομιλίες, παιχνίδια και βιβλία comics για μικρούς και μεγάλους.

Επίσης, θα πραγματοποιηθεί επίσκεψη σε παθητικό σπίτι, για να δείτε από κοντά τον τρόπο λειτουργίας του καθώς και να συζητήσετε με τους ενοίκους του.

Είτε είστε μηχανικός, τεχνικός ή απλώς κάτοικος της περιοχής και έχετε την περιέργεια να μάθετε τι είναι το κτίριο nΖΕΒ, σίγουρα κάποια από τις εκδηλώσεις θα έχει ενδιαφέρον για εσάς. Σε κάθε περίπτωση τα στελέχη του ΕΙΠΑΚ θα είναι εκεί πρόθυμα για συζήτηση, ενημέρωση και κατάρτιση.

Όλες οι εκδηλώσεις τελούν υπό την αιγίδα του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας και της Τράπεζας της Ελλάδος και έχουν ως στόχο, οι ειδικοί και το ευρύ κοινό να γνωρίσουν από κοντά τα Κτίρια Σχεδόν Μηδενικής Κατανάλωσης Ενέργειας και το πρότυπο του Παθητικού Κτιρίου.

Για αναλυτικό πρόγραμμα και δηλώσεις συμμετοχής, κάντε κλικ στο https://eipak.org/event-eipak/nzebroadshow-aigina
Πρόγραμμα εκδηλώσεων:
Πέμπτη 07.07: (oι εκδηλώσεις της Πέμπτης δεν είναι ανοιχτές στο ευρύ κοινό)
•    10.00: Ομιλία και μικρά πειράματα σε μαθητές. Τίτλος ομιλίας: “Γιατί κρυώνω στο σπίτι μου;”, Στ. Παλλαντζάς / Ν. Τσακουμάκης
•    18.30: Ομιλία σε γονείς “Παθητικό Κτίριο: Τι είναι και γιατί δεν το έχω;”, Στ. Παλλαντζάς
Παρασκευή 08.07:
•    18.00 – 20.30: “Παθητικό Κτίριο για όλους” παρουσίαση για κοινό και επαγγελματίες για το τι είναι το παθητικό σπίτι
Σάββατο 09.07:
•    10.00 – 11.30: Επίσκεψη σε Παθητικό Κτίριο  (κάντε κλικ εδώ για την τοποθεσία)


Περισσότερες πληροφορίες:
https://eipak.org
https://www.facebook.com/HellenicPassiveHouseInstitute
https://twitter.com/passivehouseEL
https://www.instagram.com/hellenic_passive_house_inst/
https://www.linkedin.com/company/hellenicpassivehouseinstitute

Πηγή: skai.gr