Aera: Ένα εντυπωσιακό θέρετρο μέσα στην «καρδιά» του αστικού ιστού – Δείτε φωτογραφίες

Είναι σχεδιασμένο να έχει τη μορφή ενός καταφύγιου στη φύση παρά το γεγονός ότι βρίσκεται στο Ντουμπάι

Αντλώντας από τη μεγάλη εμπειρία του στον σχεδιασμό ξενοδοχείων, το διεθνές αρχιτεκτονικό γραφείο ΟΒΜΙ εξερεύνησε ένα νέου τύπου κάθετο πολυτελές θέρετρο, το οποίο ονόμασε «Aera». Το εργαστήριο καινοτομίας του OBMI συνέλαβε την ιδέα ενός θέρετρου μέσα στην καρδιά ενός αστικού περιβάλλοντος, φέρνοντας κοντύτερα στο σπίτι την ατμόσφαιρα «Δάχτυλα γυμνών ποδιών μέσα στην άμμο - Κύματα που σκάνε στην παραλία».

Το εντυπωσιακό θέρετρο

Οι καινοτόμοι στο OBMI σημειώνουν ότι το μοντέλο Aera Vertical Resort, στο Ντουμπάι, αποτελεί μια «πρώτη» για πόλεις. Σχεδιασμένο να έχει τη μορφή ενός καταφύγιου στη φύση, το οποίο έχει αφεθεί να πέσει μέσα σε ένα αστικό κέντρο, η οργάνωσή του ως στοίβα μειώνει το αποτύπωμα του τυπικού θέρετρου που διακόπτει ένα παρθένο φυσικό περιβάλλον. Με αυτόν τον τρόπο, στους επισκέπτες προσφέρεται ατμόσφαιρα ευεξίας και πρόσβαση σε μια άγρια όαση χωρίς να απαιτείται να κάνουν μεγάλο ταξίδι.

Το εντυπωσιακό θέρετρο

Το μοντέλο είναι οργανωμένο σε επτά περιοχές στις οποίες περιλαμβάνεται δείπνο, τέχνη, μόδα, θέατρο, κήπος, ευεξία και οικογένεια. Μια πανοραμική πλατφόρμα ανοίγει στην πόλη και φιλοξενεί πισίνα που κοιτάζει στους δρόμους, κάτω. «Λειτουργώντας ως διαφυγή μέσα στην πόλη, τα μονοπάτια περιπάτου, με πράσινο πλάι τους, επιτρέπουν όντως μια αίσθηση δραπέτευσης από τα άγχη και τις προκλήσεις της μητρόπολης», τονίζουν οι αρχιτέκτονες. 

Το εντυπωσιακό θέρετρο

Το εντυπωσιακό θέρετρο

Πηγή: skai.gr