Απόκτησε ξανά ζωή μετά από δύο χρόνια πανδημίας ο «ροζ κάμπος» με τις ροδακινιές στην Ημαθία- Από τις 20/3 ξεκινούν οι δράσεις

Περισσότερα από οκτώ δισεκατομμύρια λουλούδια ανθίζουν κάθε χρόνο στις ροδακινιές του εύφορου κάμπου της Ημαθίας και αποτελούν μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία για τον καθένα, να ...δραπετεύσει από την καθημερινότητα και να γίνει για λίγο μέρος του ροζ πίνακα που δημιουργεί η μαγεία της φύσης.

Μετά από δύο χρόνια αναγκαστικής αδράνειας, λόγω της πανδημίας του κορονοϊού, αλλά κυρίως κόντρα στα χιόνια και τον παγετό που έπληξαν τη χώρα μας, οι ροδακινιές άνθισαν και φέτος στο κάμπο της Ημαθίας και ο Τουριστικός Όμιλος Βέροιας (ΤΟΒ) «έπιασε και πάλι δουλειά», διοργανώνοντας βόλτες με ποδήλατα, περιπατητικές διαδρομές και διαγωνισμό φωτογραφίας.

«Ήρθε πάλι η άνοιξη και είμαστε έτοιμοι να πάρουμε τους δρόμους και να ξεχυθούμε στον κάμπο της Βέροιας, όπου κάθε χρόνο οι ανθισμένες ροδακινιές δημιουργούν μια απέραντη ροζ θάλασσα! Ένα φαινόμενο μοναδικό στην ελληνική ύπαιθρο, εφάμιλλο των ανθισμένων κερασιών της Ιαπωνίας. Είναι το δικό μας “Χανάμι”, η ευκαιρία να ζήσουμε μερικές μέρες μέσα στα άνθη, να ξαναγεννηθούμε μέσα από την ανοιξιάτικη ζωντάνια της φύσης», τονίζει ο ΤΟΒ σε σημερινή του ανακοίνωση, διευκρινίζοντας ότι η ανθοφορία των δέντρων ξεκίνησε και θα βρίσκεται στο απόγειό της το δεκαήμερο από τις 20 Μαρτίου.

Βόλτες με ποδήλατα, περιπατητικές διαδρομές και πολλές εικόνες

Το «μενού» των φετινών δράσεων του ΤΟΒ στις ανθισμένες ροδακινιές που περιλαμβάνει βόλτες με ποδήλατα, περιπατητικές διαδρομές, διαγωνισμό φωτογραφίας και βίντεο έχει ως αφετηρία όλων, το πάρκο Ελιάς, την Κυριακή στις 20/3.

Ειδικά γι αυτούς που αγαπούν το ποδήλατο, ο ΤΟΒ έχει προγραμματίσει δύο διαδρομές κατά μήκος των ανθισμένων ροδακινιών, μία που απευθύνεται σε όλους και μία για πιο... θαρραλέους. Η διαδρομή για όλους αφορά μια βόλτα με ποδήλατα στην «καρδιά» του κάμπου, που θα πραγματοποιηθεί στις 20/3, με ώρα εκκίνησης τις 10 το πρωί, από το πάρκο Ελιάς. Στη διαδρομή αυτή, μικροί και μεγάλοι ποδηλάτες θα κατηφορίσουν προς τον οικισμό της Μέσης και διασχίζοντας την Κουλούρα θα κατευθυνθούν στο χωριό Άμμος. Η συγκεκριμένη ποδηλατάδα στις ανθισμένες ροδακινιές είναι μια εύκολη διαδρομή σε άσφαλτο, με τη συνολική διαδρομή να ανέρχεται σε 17 χλμ. Η διαδρομή για θαρραλέους είναι μήκους 43 χιλιομέτρων και θα ξεκινήσει, σύμφωνα με τους διοργανωτές, από το χωριό Άμμος, με κατεύθυνση το φράγμα, τις τεχνητές λίμνες και τα στενά του Αλιάκμονα.

Για όσους «ψηφίζουν» περίπατο στις ανθισμένες ροδακινιές, οι διοργανωτές συνιστούν στους συμμετέχοντες να εξοπλιστούν με «καπελάκι, παγουράκι και smartphone για φωτογραφίες» και σημειώνουν ότι στη διάρκεια της διαδρομής όσοι επιθυμούν θα μπορέσουν να πληροφορηθούν για την καλλιέργεια του ροδάκινου.

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται και ο φωτογραφικός διαγωνισμός και videο, με θέμα τις «Ανθισμένες Ροδακινιές». Ο διαγωνισμός διοργανώνεται από τον ΤΟΒ σε συνεργασία με την Ένωση Καλλιτεχνών Φωτογράφων Κεντροδυτικής Μακεδονίας, τον δήμο Βέροιας και την υποστήριξη της FUJIFILM Hellas. (Διαβάστε αναλυτικά την προκήρυξη και όλες τις χρήσιμες πληροφορίες για τον διαγωνισμό εδώ: https://www.veriapeach.gr/photo-contest-2022 )

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ