Τουρκικός δήμος προς γυναίκες: Μη γλείφετε το παγωτό σας δημοσίως

shutterstock.com
«Χαλασμό» στα μέσα κοινωνικές δικτύωσης στην Τουρκία έχουν προκαλέσει οι προτροπές τουρκικού δήμου προς τις δημότισσές του, και γενικότερα προς τις Τουρκάλες, να μην… γλείφουν το παγωτό τους (χωνάκι και ξυλάκι) δημοσίως. 

«Αν θέλετε να είστε μια γυναίκα με επιπέδο στην Κωνσταντινούπολη» μην γλείφετε το παγωτό σας τονίζει ο δήμος του προαστίου Bagc?lar στην Πόλη!  Μάλιστα, ο δήμος πραγματοποίησε προ δύο μηνών και σειρά μαθημάτων με τίτλο «Πώς να είσαι μια κυρία της Κωνσταντινούπολης» με στόχο να αποφεύγεται η δημόσια... παγωτολειχία!

Στα μαθήματα, που διεξήχθησαν με τη μορφή διήμερων διαλέξεων μία φορά την εβδομάδα, δόθηκαν πολλές συμβουλές για την εθιμοτυπία, συμπεριλαμβανομένης της ορθής ένδυσης, του περπατήματος και της ομιλίας, όμως αυτό για τον τρόπο κατανάλωσης παγωτών προκάλεσε θόρυβο την Παρασκευή όταν δημοσιεύτηκε στον τουρκικό Τύπο.

Ορισμένοι χρήστες των μέσων κοινωνικών δικτύωσης επέκριναν αυτό που είδαν ως απειλή για την ελευθερία της γυναίκας, ενώ άλλοι υπερασπίστηκαν την πρωτοβουλία, ισχυριζόμενοι ότι «καμία γυναίκα δεν πρέπει να γλείφει παγωτό οπουδήποτε στον κόσμο αν θέλει να εκλαμβάνεται ως κομψή!» 

«Απλά βάλτε το στο στόμα σας και περιμένετε να λιώσει» δήλωσε δηκτικά ένας χρήστης του Twitter. «Την μπανάνα πώς την καταναλώνεις;» διερωτήθηκε ένας άλλος Τούρκος χρήστης.  «Με μαχαιροπίρουνα φυσικά!» απάντησε σαρκαστικά ένας άλλος. «Μη γλείφετε, απλώς δαγκώστε κι ας είναι οδυνηρό» σημείωσε ένας άλλος...

Ωστόσο, ο καθηγητής του μαθήματος απέρριψε την κριτική. «Δεν θέλω να δώσω τέτοια εικόνα… Ο στόχος μας είναι πολύ σπουδαιότερος από αυτό» είπε ο καθηγητής εθιμοτυπίας Arzu Arda, ο οποίος είναι στην πραγματικότητα ένας πολιτικός μηχανικός. 

«Οι διαλέξεις είναι διασκεδαστικές. Στην πραγματικότητα γνωρίζω τα περισσότερα από τα πράγματα που μας λέει ο λέκτοράς μας, αλλά μόλις πρόσφατα άρχισα να τα κάνω πράξη» πρόσθεσε η 19χρονη φοιτήτρια Aysenur Parmak που παρακολούθησε το επίμαχο μάθημα.
Πηγή: skai.gr