ΚΑΙΡΟΣ

To πιο ήσυχο δωμάτιο στον κόσμο που μπορεί οδηγήσει στην παράνοια -Δείτε βίντεο

Ένα τυπικό ήσυχο υπνοδωμάτιο τη νύχτα έχει περίπου 30 ντεσιμπέλ. Αυτός ο θάλαμος μετρά -9 ντεσιμπέλ.

εργαστήρια του Orfield στην Νότια Μινεάπολη το σπίτι ενός χώρου που κάποτε ονομαζόταν «το πιο ήσυχο μέρος στη γη» από το Guinness World Records. (Από το 2015, αυτός ο τίτλος ανήκει πλέον σε ένα ήσυχο δωμάτιο που αναπτύχθηκε από τη Microsoft στην πολιτεία της Ουάσιγκτον ). Το εργαστήριο ονομάζεται ανηχοϊκός θάλαμος, που σημαίνει ότι δεν υπάρχει ηχώ καθώς το δωμάτιο απορροφά το 99,99% του ήχου. Χρησιμοποιείται από διάφορους κατασκευαστές για τη δοκιμή της έντασης του προϊόντος και της ποιότητας του ήχου — και μπορεί επίσης να τρελάνει έναν άνθρωπο.

Ένα τυπικό ήσυχο υπνοδωμάτιο τη νύχτα έχει περίπου 30 ντεσιμπέλ. Αυτός ο θάλαμος μετρά -9 ντεσιμπέλ. Είναι κατασκευασμένο από ακουστικές σφήνες από fiberglass πάχους 3,3 ποδιών και διπλά τοιχώματα από μονωμένο χάλυβα και σκυρόδεμα πάχους ποδιού.

Τα μέλη του κοινού πρέπει να κάνουν κράτηση για μια περιήγηση για να επισκεφθούν το δωμάτιο και επιτρέπεται η είσοδος μόνο για μια σύντομη, υπό επίβλεψη διαμονή. Σύμφωνα με την ιστοσελίδα του εργαστηρίου, μόνο τα μέλη των μέσων ενημέρωσης επιτρέπεται να μένουν μόνοι τους στην αίθουσα για παρατεταμένες χρονικές περιόδους. Ένας ρεπόρτερ διήρκεσε έως και 45 λεπτά και οι περισσότεροι άνθρωποι φεύγουν μετά το μισό διάστημα, βασανισμένοι από τους απόκοσμους ήχους του ίδιου τους του σώματός τους. «Στον ανηχοϊκό θάλαμο, γίνεσαι ο ήχος», λέει το Orfield.

Ελλείψει εξωτερικού θορύβου, είναι η παρουσία της τρελής σιωπής στην οποία προσαρμόζονται τα αυτιά. Καθώς τα αυτιά προσαρμόζονται στη σιωπή, οι ήχοι του καρδιακού παλμού, του στομάχου και των πνευμόνων σας είναι η μόνη σας αναφορά και μπορεί να είναι μια αποπροσανατολιστική εμπειρία.

Το Όρφιλντ εξηγεί ότι ο μόνος τρόπος να μείνεις στο δωμάτιο για μεγάλο χρονικό διάστημα είναι να καθίσεις. Ο προσανατολισμός ενός ατόμου διασφαλίζεται σε μεγάλο βαθμό από τους ήχους που παράγονται όταν περπατάει ή στέκεται, και καθώς αυτά τα ηχητικά σημάδια αφαιρούνται, η αντίληψη γίνεται λοξή και η ισορροπία και η κίνηση γίνονται σχεδόν αδύνατα κατορθώματα.

Πηγή: Sigmalive
TAGS: ΗΠΑ