Το 2024 θα κάνει πρεμιέρα το μιούζικαλ «Gatsby» της Florence Welch

Η παράσταση θα κάνει πρεμιέρα σε θέατρο του Κέιμπριτζ, στη Μασαχουσέτη 

Η υποψήφια για Grammy Αγγλίδα τραγουδίστρια-τραγουδοποιός Φλόρενς Γουέλς των Florence & the Machine γράφει ένα νέο μιούζικαλ, βασισμένο στο μυθιστόρημα του Φράνσις Σκοτ Φιτζέραλντ «The Great Gatsby». Η παράσταση με τίτλο «Gatsby: A New Musical» έχει ως πηγή το κλασικό έργο του Φιτζέραλντ, στο οποίο ο επίδοξος συγγραφέας Νικ Κάραγουεϊ γίνεται φίλος με τον μυστηριώδη εκατομμυριούχο Τζέι Γκάτσμπι. Οι δυο τους παίρνουν μέρος σε πάρτι στην έπαυλη του Γκάτσμπι και αναλογίζονται την ύπαρξη του αμερικανικού ονείρου.

Η καταξιωμένη τραγουδίστρια και τραγουδοποιός βρίσκεται πίσω από τη μουσική και τους στίχους του μιούζικαλ και θα συνεργαστεί με τον υποψήφιο για βραβείο Grammy, Τόμας Μπαρτλετ, παραγωγό του τραγουδιού «Jenny of Oldstones» των Florence & The Machine.

«Αυτό το βιβλίο με έχει στοιχειώσει για ένα μεγάλο μέρος της ζωής μου», ανέφερε η Φλόρενς Γουέλς σε δήλωσή της το 2021 όταν ανακοίνωσε το πρότζεκτ. «Έχει κάποιες από τις αγαπημένες μου φράσεις στη λογοτεχνία. Τα μιούζικαλ ήταν η πρώτη μου αγάπη και νιώθω μια βαθιά σύνδεση με τον ραγισμένο ρομαντισμό του Φιτζέραλντ. Είναι τιμή που μου προσφέρθηκε η ευκαιρία να αναδημιουργήσω αυτό το βιβλίο σε τραγούδι» σημείωσε.

Η παράσταση θα κάνει πρεμιέρα σε θέατρο του Κέιμπριτζ στη Μασαχουσέτη το 2024. Η Φλόρενς Γουέλς το 2013 συνεισέφερε στο σάουντρακ της ταινίας του «The Great Gatsby» του Μπαζ Λούρμαν με πρωταγωνιστή τον Λεονάρντο ΝτιΚάπριο.

Πηγή: skai.gr