Θέατρο, συναυλίες, εκθέσεις, εκδηλώσεις: Η ατζέντα της Παρασκευής 22 Σεπτεμβρίου

Προτάσεις ψυχαγωγίας που μπορείτε να απολαύσετε στην πόλη σήμερα

Προτάσεις για θέατρο, συναυλίες, εκθέσεις, εκδηλώσεις που μπορείτε να απολαύσετε στην πόλη σήμερα, Παρασκευή 22 Σεπτεμβρίου.

Fuego: Το αυθεντικό ισπανικό φλαμένκο σε μια παράσταση των Antonio Gades και Carlos Saura στο Ηρώδειο

H «φλόγα» και το πάθος του φλαμένκο έρχονται και πάλι στην Αθήνα, με την Ομάδα του Antonio Gades, για να μας παρασύρουν στους μοναδικούς ρυθμούς του αυθεντικού ισπανικού φλαμένκο, σε μία μυσταγωγική βραδιά κάτω από την Ακρόπολη, στο Ωδείο Ηρώδου του Αττικού, την Παρασκευή 22 Σεπτεμβρίου, στις 21:00. Επιτομή της πεμπτουσίας της φιλοσοφίας του Gades – «επιστρέφω στην παράδοση για να εξελιχθώ» – το «Fuego» είναι η ιστορία ενός βαθιά ερωτευμένου νεαρού ζευγαριού, που η σχέση τους περιπλέκεται όταν ένας χαρισματικός και σαγηνευτικός ταυρομάχος μπαίνει στη ζωή τους. Ο ταυρομάχος σαγηνεύει τη γυναίκα και προκαλεί ένταση και ζήλια μεταξύ των δύο ανδρών. Τα έντονα συναισθήματα της αγάπης, της επιθυμίας και της αντιπαλότητας εκφράζονται μέσα από τον δυναμικό χορό και τη μουσική του φλαμένκο.

Παρασκευή 22/9, 21:00

Εισιτήρια: 30€-95€. Προπώληση: viva.gr.

Ωδείο Ηρώδου του Αττικού, Οδός Διονυσίου Αρεοπαγίτου, Αθήνα | Τηλ: 210 32 41 807

Ο Γιατρός Ινεότης, του Γιώργου Χειμωνά στο Θέατρο Φούρνος

Το αινιγματικό έργο του Γιώργου Χειμωνά «Ο Γιατρός Ινεότης» παρουσιάζεται, από τις 22 Σεπτεμβρίου 2023, στο Θέατρο Φούρνος. Ένα έργο για τον θάνατο, για το τέλος της ανθρωπότητας και για την ανάγκη να εμφανιστεί ένα νέο είδος ανθρώπων μετά από μας, ένα είδος ανώτερο πιο σοφό και πιο δίκαιο. Όπως όλα τα κείμενα του Γιώργου Χειμωνά έτσι και ο Γιατρός Ινεότης είναι ένα ψυχαναλυτικό κείμενο, σαν όνειρο ή σαν την φωνή του ασυνείδητου. Και η περφόρμανς που φτιάξαμε έτσι αφηγείται την ιστορία, κυρίως με εικόνες, μουσική και με τα σώματα των ηθοποιών, εύθραυστα ευάλωτα και ανυπεράσπιστα μπροστά στα μάτια των θεατών. *Σκηνοθεσία: Κώστας Κουτσολέλος, Δώρα Στυλιανέση.

Παραστάσεις: Έως 1 Οκτωβρίου 2023. Καθημερινά στις 21:00

Εισιτήρια: Κανονικό 15 ευρώ. Φοιτητικό 12 ευρώ. Ατέλειες 5 ευρώ. Προπώληση: viva.gr.

Θέατρο Φούρνος, Μαυρομιχάλη 168, Νεάπολη Εξαρχείων. Τηλ: 210.64.60.748

Διαβάστε τη συνέχεια στο monopoli.gr

Πηγή: skai.gr