«The Last of Us»: Η σειρά...φαινόμενο - Γίνεται χαμός στα social media

Η σειρά βασίζεται στο ομώνυμο βιντεοπαιχνίδι «Naughty Dog», για το PlayStation

Το HBO κυκλοφόρησε την Κυριακή 15 Ιανουαρίου το πρώτο επεισόδιο της σειράς «The Last of Us» και για να το πούμε με απλά λόγια, γίνεται χαμός.

Η σειρά έγινε αμέσως το πρώτο θέμα συζήτησης στα social media, με τους τηλεθεατές να δηλώνουν… ξετρελαμένοι, καταφέρνοντας να ξεπεράσει ακόμα και το NFL στις Ηνωμένες Πολιτείες και να γίνει το πρώτο trend στο Twitter. Στο IMDB και το Rotten Tomatoes, η βαθμολογία που βάζουν οι φαν, αγγίζει επίσης την κορυφή.

Η σειρά βασίζεται στο ομώνυμο βιντεοπαιχνίδι «Naughty Dog» για το PlayStation. Aξίζει να σημειωθεί ότι το συγκεκριμένο παιχνίδι έχει κερδίσει περισσότερα από 240 βραβεία, είναι ένα από τα κορυφαία σε πωλήσεις παιχνίδια του PlayStation 3 και θεωρείται από πολλούς gamers, ένα από τα καλύτερα βιντεοπαιχνίδια όλων των εποχών.

Η πρώτη σεζόν των εννέα επεισοδίων έκανε το ντεμπούτο της στο HBO και θα είναι, επίσης, διαθέσιμη για ροή σε 4K στο HBO Max.

Η ιστορία διαδραματίζεται 20 χρόνια μετά την καταστροφή του σύγχρονου πολιτισμού. Ο Τζόελ, ένας σκληραγωγημένος επιζών, προσλαμβάνεται για να βγάλει λαθραία την Έλι, ένα 14χρονο κορίτσι, από μια αυστηρή ζώνη. Αυτό που ξεκινά όμως ως μια απλή δουλειά, γίνεται σύντομα ένα βάναυσο και σπαρακτικό ταξίδι, καθώς και οι δύο πρέπει να διασχίσουν τις ΗΠΑ και να βασιστούν ο ένας στον άλλον για να επιβιώσουν.

Το καστ περιλαμβάνει τους Pedro Pascal ως Joel, Bella Ramsey ως Ellie, Gabriel Luna ως Tommy, Anna Torv ως Tess, Nico Parker ως Sarah, Murray Bartlett ως Frank, Nick Offerman ως Bill και Melanie Lynskey ως Kathleen και Storm Reid ως Riley.

Η σειρά «The Last of Us»

Οι ηθοποιοί που συμπληρώνουν το υπόλοιπο καστ είναι οι Merle Dandridge ως Marlene, Jeffrey Pierce ως Perry, Lamar Johnson ως Henry, Keivonn Woodard ως Sam, Graham Greene ως Marlon και Elaine Miles ως Florence.

Η Ashley Johnson και ο Troy Baker, που δάνεισαν τη φωνή τους στην Ellie και τον Joel στα βιντεοπαιχνίδια, εμφανίζονται στη σειρά, αλλά ως διαφορετικοί χαρακτήρες.

Σεναριογράφοι και εκτελεστικοί παραγωγοί είναι οι Craig Mazin και Neil Druckmann. Η σειρά είναι συμπαραγωγή με την Sony Pictures Television. Οι εταιρείες παραγωγής είναι οι PlayStation Productions, Word Games, The Mighty Mint και Naughty Dog.

Πηγή: watchandchill