«The Crown»: Στις 9 Νοεμβρίου η πρεμιέρα του 5ου κύκλου

Tι εκπλήξεις φέρνει η 5η σεζόν της δραματοποιημένης σειράς για τη βρετανική βασιλική οικογένεια

Το Netflix αποκάλυψε την ημερομηνία πρεμιέρας για την 5η σεζόν του «The Crown» κατά τη διάρκεια της διαδικτυακής εκδήλωσης θαυμαστών του Tudum το Σάββατο. Η δραματοποιημένη σειρά για τη βρετανική βασιλική οικογένεια πρόκειται να επιστρέψει στις 9 Νοεμβρίου με ένα εντελώς νέο καστ.

Αν και οι σεναριογράφοι και οι παραγωγοί, συμπεριλαμβανομένου του δημιουργού Peter Morgan, παρέμειναν σιωπηλοί σχετικά με το ποια γεγονότα της πραγματικής ζωής των βασιλιάδων σκοπεύουν να μεταφέρουν στην οθόνη, το casting έδωσε στους θαυμαστές κάποιες ενδείξεις για να το αναλύσουν.

Ο Salim Daw επιλέχθηκε να υποδυθεί τον δισεκατομμυριούχο ιδιοκτήτη πολυκαταστήματος Mohamed Al-Fayed, ενώ ο Amir El-Masry ως νεότερος Al-Fayed, υποδηλώνοντας ότι το κοινό θα γνωρίζει κάποιες σκηνές αναδρομής. Επιπλέον, ο Khalid Abdalla θα υποδυθεί τον γιο του Al-Fayed Dodi, ο οποίος πέθανε τραγικά στο ίδιο αυτοκινητιστικό δυστύχημα στο Παρίσι το 1997 που σκοτώθηκε και η πριγκίπισσα Diana και όπως είναι γνωστό οι δυο τους είχαν ρομαντική σχέση εκείνη την εποχή.

Ο Humayun Saeed πρόκειται να συμμετάσχει στο καστ του συνόλου ως Dr. Hasnat Khan, έναν Βρετανο-Πακιστανό καρδιοχειρουργό με τον οποίο η Diana είχε μια μυστική σχέση δύο ετών.

Το κοινό θα δει επίσης μια γεύση από τον νεαρό πρίγκιπα William και τον πρίγκιπα Harry, με τον γιο του Dominic West, Senan, να υποδύεται τον William και τον Teddy Hawley και τον Will Powell να υποδύονται τον Harry σε διαφορετικές ηλικίες.

Αν και το casting προτείνει ότι η 5η σεζόν θα καλύψει την περίοδο μέχρι και τον θάνατο της Diana, το «The Crown» έκανε πάντα καινοτόμες επιλογές όσον αφορά τις σκηνές που αναπαράγει πραγματικά. Στην 4η σεζόν, η κάμερα παρακολουθεί την Emma Corrin (που υποδύεται μια 18χρονη Diana) και τον Josh O'Connor (Prince Charles) να ετοιμάζονται για τον γάμο τους, δίνοντας στο κοινό μια γεύση του ζευγαριού στα τελειώματα του, αλλά δεν τους ακολουθεί στα σκαλιά της εκκλησίας.

Η δεκαετία του 1990 ήταν μια ταραγμένη περίοδος για τους βασιλικούς. Η βασίλισσα αποκάλεσε περίφημα το 1992 «annus horribilis» αφού η μοναχοκόρη της, πριγκίπισσα Άννα, χώρισε και οι γιοι της, ο πρίγκιπας Κάρολος και ο πρίγκιπας Άντριου, χώρισαν και οι δύο από τις συζύγους τους μετά από μια σειρά από ιστορίες. Την ίδια χρονιά, το κάστρο του Windsor υπέστη επίσης μια καταστροφική πυρκαγιά.

Αν και είναι ήδη εξαιρετικά δημοφιλής τόσο στους θεατές, ο θάνατος της Βασίλισσας Ελισάβετ Β' έχει κεντρίσει το ενδιαφέρον για τη σειρά. Σύμφωνα με την εταιρεία ανάλυσης δεδομένων Whip Media, η τηλεθέαση της εκπομπής στο Ηνωμένο Βασίλειο αυξήθηκε περισσότερο από 800% μετά τον θάνατο της Βασίλισσας, σε σύγκριση με την προηγούμενη περίοδο Παρασκευής-Κυριακής.

Πηγή: skai.gr