The Crown: Πώς σχολίασαν οι τηλεκριτικοί την 5η σεζόν - Δεν απέσπασε διθυραμβικές κριτικές...

Διχασμένοι εμφανίζονται οι τηλεκριτικοί, με τις αξιολογήσεις να αγγίζουν όλο το φάσμα των χαρακτηρισμών... 

Τέλος στη μεγάλη αναμονή για τη νέα, πέμπτη σεζόν του «The Crown» έβαλε η πρεμιέρα 10 νέων επεισοδίων που «φορτώθηκαν» στην πλατφόρμα του Netflix την περασμένη Τετάρτη. Οι φανατικοί θεατές της σειράς περίμεναν με ανυπομονησία τα νέα επεισόδια, που έρχονται δύο μήνες μετά το θάνατο της βασίλισσας Ελισάβετ.

Το βασιλικό δράμα του Peter Morgan για την πιο διάσημη βρετανική οικογένεια της ήταν ένα από τα πιο πολυσυζητημένα και αμφιλεγόμενα προγράμματα του τελευταίου διαστήματος, ιδιαίτερα με την αναμονή της τελευταίας σεζόν.

Τα νέα επεισόδια επικεντρώνονται στις εξελίξεις της δεκαετίας του ’90, οπότε και κυριαρχεί η κατάρρευση του γάμου του πρίγκιπα Charles με την πριγκίπισσα Diana.

Τον χωρισμό τους ακολουθεί μια ταραχώδης περίοδος στη σχέση τους, με τη σειρά να πραγματεύεται την αμφιλεγόμενη συνέντευξη της αείμνηστης πριγκίπισσας της Ουαλίας στο Panorama και τα απομνημονεύματά της, μαζί με τη αποκάλυψη του δεσμού του πρίγκιπα Charles με την Camilla, συμπεριλαμβανομένης της περιβόητης συνομιλίας τους «Tampongate».

Οι πρώτες κριτικές της πέμπτης σεζόν ήρθαν σχεδόν αμέσως μετά το ανέβασμα των νέων επεισοδίων στην πλατφόρμα του Netflix, δείχνοντας ότι ο διχασμός των απόψεων καλά κρατεί.

Οι απόψεις των κριτικών για την 5η σεζόν του «The Crown»

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Netflix US (@netflix)

«Η Elizabeth είναι το απόλυτο αστέρι»

Η Carol Midgley αξιολόγησε τη νέα σεζόν με 4/5 αστέρια στους Times, επαινώντας ιδιαίτερα την Elizabeth Debicki για τον ρόλο της Diana, χαρακτηρίζοντάς την ως την «απόλυτη σταρ» της σειράς. Ιδιαίτερη μνεία έκανε και στην Lesley Manville για την απόδοση του ρόλου της ως πριγκίπισσα Margaret.

«Η Diana θα την λάτρευε»

Ο βασιλικός φωτογράφος Ken Lennox, που γνώριζε προσωπικά την Diana, έγραψε στο The Metro ότι συγκινήθηκεμε την πέμπτη σεζόν, την οποία αξιολόγησε επίσης με 4/5 αστέρια. «Η Diana θα έβγαζε τα παπούτσια της, θα πηδούσε στον καναπέ και θα λάτρευε κάθε λεπτό αυτού της πλούσιας βασιλικής σαπουνόπερας»., ενώ παράλληλα αναφέρθηκε στην Debicki ως «το αστέρι που λάμπει». Δεν παρέλειψε, ωστόσο, να επισημάνει ότι υπάρχουν και ορισμένες βαρετές και ανακριβείς σκηνές.

«Τα βασιλικά μέλη παραμένουν πιο επίκαιρα από ποτέ»
Στο The Evening Standard, η Melanie McDonagh έδωσε στη νέα σεζόν τέσσερα από τα πέντε αστέρια, λέγοντας ότι «δεν έχει σημασία που μερικά από αυτά που προβάλλονται είναι καθαρά εικασίες. Το θέμα του «The Crown» δεν είναι αυτά που επινόησε, αλλά ότι πολλά από αυτά που προβάλλει είναι ορισμένα πραγματικά απαίσια πράγματα που όντως συνέβησαν».

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by The Crown (@thecrownnetflix)

Η Anita Singh της Telegraph, από την άλλη, είχε διαφορετική άποψη, λέγοντας ότι αυτό το «δράμα οδεύει προς την άχρηστη τηλενουβέλα» με τις ιστορίες αυτής της σεζόν, δίνοντάς της δύο από τα πέντε αστέρια. «Το δράμα του Peter Morgan στο Netflix ξεκίνησε ως ένα γράμμα αγάπης προς την αείμνηστη Βασίλισσα. Αυτές τις μέρες κρατάει το δηλητηριώδες στυλό του», έγραψε, προσθέτοντας ότι «ποτέ δεν ήταν πιο ξεκάθαρο ότι ο συγγραφέας δεν νοιάζεται καθόλου για τα συναισθήματα των ανθρώπων που απεικονίζει». Είναι καυστική για το καστ, λέγοντας ότι ο Dominic «φέρνει έναν ελαφρύ αέρα» ενώ η Ελισάβετ «δεν έχει τη λάμψη της Diana».

The Crown

«Μικροπρεπές και βαρετό»

Ο Jack Seale του Guardian δεν εντυπωσιάστηκε με την πέμπτη σειρά, αποκαλώντας την «άσχετη» και αξιολογώντας την με δύο από τα πέντε αστέρια. «Ήρθε η ώρα γι’ αυτό το βαρετό σόου να τελειώσει για πάντα», έγραψε. «Το καστ του είναι καρτουνίστικο, η πλοκή είναι γεμάτη με βαρετές ομιλίες και πολλά επεισόδια θα μπορούσαν να είχαν απορριφθεί εντελώς».

«Είναι αδύναμο ακόμα»

Ο Daniel D’Addario του Variety τοποθετείται κάπου στη μέση, λέγοντας ότι η πέμπτη σεζόν της σειράς «είναι η πιο αδύναμη έξοδός της μέχρι τώρα», περιγράφοντάς την «γενικά διάσπαρτη και μη εστιασμένη». Παρ’ όλα αυτά, επαίνεσε την ερμηνεία της Elizabeth, σε αντίθεση με την αξιολόγησή του για τον Dominic, τον οποίο χαρακτήρισε «απλά λάθος» και την Imelda, για την οποία είπε ότι «απομακρύνεται» από τον χαρακτήρα της.

Πηγή: Savoir Ville