Ταινία με πρωταγωνιστή τον Nίκολας Κέιτζ θα γυριστεί στην Κύπρο

Ταινία με πρωταγωνιστή τον αστέρα του Χόλιγουντ Nίκολας Κέιτζ πρόκειται να γυριστεί στην Κύπρο. Όπως ανακοίνωσε ο Κυπριακός Οργανισμός Προώθησης Επενδύσεων (Invest Cyprus), η κινηματογραφική παραγωγή, αξίας 24,6 εκατ. ευρώ, με πρωταγωνιστή τον Οσκαρικό ηθοποιό θα συμβάλει στην ανάπτυξη της οπτικοακουστικής βιομηχανίας της Κύπρου, προβάλλοντάς τη διεθνώς. 

Το Κυπριακό Υπουργικό Συμβούλιο ανέθεσε πρόσφατα στον Invest Cyprus την αποκλειστική ευθύνη της ανάπτυξης του τομέα της Οπτικοακουστικής Βιομηχανίας, καθώς και την προεδρία της Επιτροπής Αξιολόγησης των αιτήσεων του σχεδίου κινήτρων (ΕΑΣΟ).

Η ταινία, με παραγωγούς τους Martin J. Barab και Dimitri Logothetis, ο οποίος θα είναι και σκηνοθέτης, και με πρωταγωνιστή τον δημοφιλή ηθοποιό, τιτλοφορείται «Jiu Jitsu». Πρόκειται για ταινία επιστημονικής φαντασίας και πολεμικών τεχνών. Αξίζει να σημειωθεί ότι το καστ συμπληρώνουν οι καταξιωμένοι ηθοποιοί του Χόλιγουντ Frank Grillo, Alain Moussi, Rick Yune, Marie Avgeropoulos και JuJu Chan.

Ο Invest Cyprus θεωρεί ιδιαίτερα σημαντικό το γεγονός ότι σε σύντομο χρονικό διάστημα μετά την ανάθεση στον Οργανισμό από την κυπριακή κυβέρνηση των νέων αυτών αρμοδιοτήτων, έγινε κατορθωτή με στοχευμένες και καλά συντονισμένες προσπάθειες η προσέλκυση της πρώτης κινηματογραφικής παραγωγής διεθνούς βεληνεκούς.