Το Stranger Things επέστρεψε: Η ειδική «προειδοποίηση» στην πρώτη σκηνή λόγω του μακελειού στο Τέξας

Το Netflix -κυριολεκτικά στο παρά πέντε- προσθέτει μια ειδική σήμανση περιεχομένου στην 4η σεζόν του Stranger Things, η οποία είναι διαθέσιμη από χθες σε όλο τον κόσμο.

Η ειδική σήμανση παίζει όταν ξεκινάει η νέα σεζόν του Stranger Things, αλλά μόνο στους συνδρομητές από τις ΗΠΑ, προειδοποιώντας τους θεατές για μια βίαιη σκηνή που περιλαμβάνει παιδιά. Πρόκειται για μια προληπτική κίνηση από πλευράς Netflix στον απόηχο του μακελειού στο Τέξας, όπου έχασαν τη ζωή τους 19 μικρά παιδιά και δύο ενήλικες από τα πυρά ενός 18χρονου ένοπλου.

Χαρακτηριστικά η προειδοποίηση που πρόσθεσε το Netflix αναφέρει: 

«Γυρίσαμε αυτή τη σεζόν του Stranger Things πριν από ένα χρόνο, αλλά δεδομένου του πρόσφατου τραγικού πυροβολισμού στο σχολείο του Τέξας, οι θεατές μπορεί να βρουν την αρχική σκηνή του πρώτου επεισοδίου ανησυχητική. Λυπούμαστε βαθιά για αυτή την ανείπωτη βία και οι καρδιές μας πάνε σε κάθε οικογένεια που θρηνεί ένα αγαπημένο πρόσωπο». 

Ένας εκπρόσωπος του Netflix σχολίασε τη κίνηση αυτή λέγοντας: 

«Αποφασίσαμε να προσθέσουμε αυτή την κάρτα δεδομένου του πόσο κοντά συνέπεσε η πρεμιέρα με αυτή την ανείπωτη τραγωδία και επειδή η εναρκτήρια σκηνή είναι πολύ βίαιη». 

Τι συμβαίνει στον 4ο κύκλο της σειράς:

Έχουν περάσει έξι μήνες από τη Μάχη του Starcourt, που έφερε τον τρόμο και την καταστροφή στο Hawkins. Η γνωστή παρέα, προσπαθώντας να αντιμετωπίσει τον απόηχο των γεγονότων χωρίζεται για πρώτη φορά και το να εξερευνούν την πολυπλοκότητα του Λυκείου σίγουρα δεν κάνει την κατάσταση ευκολότερη. Στην πιο ευάλωτη στιγμή τους, μια νέα τρομακτική απειλή αναδύεται και τους φέρνει ενώπιον ενός σατανικού μυστηρίου που εάν λυθεί ίσως να βάλει τέλος μια και καλή στις τερατουργίες του Upside Down.

Το παρεάκι του Hawkins και το υπόλοιπο cast αποτελείται από τους: Millie Bobby Brown, Finn Wolfhard, Gaten Matarazzo, Noah Schnapp, Caleb McLaughlin, Sadie Sink, Winona Ryder, David Harbour, Natalia Dyer, Charlie Heaton, Joe Keery, και Maya Hawke. Μαζί τους ο Matthew Modine που θα υποδυθεί ξανά τον Dr. Martin Brenner, και οι Priah Ferguson, Cara Buono και Brett Gelman που αποτελούν πλέον τακτικά μέλη του cast.

Στις νέες προσθήκες έχουμε επίσης τον Robert Englund, που θα υποδυθεί τον Victor Creel και τον Tom Wlaschiha που γνωρίσαμε ως "Jaqen H'ghar" στο Game of Thrones, μαζί με μερικά ακόμη νέα πρόσωπα.

Το Stranger Things 4 θα κάνει πρεμιέρα χωρισμένο σε δύο μέρη με το "Vol.1" (7 επεισόδια) να είναι ήδη διαθέσιμο, ενώ το "Vol.2" (2 επεισόδια-ταινίες) την 1η Ιουλίου.

Πηγή: Unboxholics