Στο ‘The Staircase’ ο Colin Firth μεταμορφώνεται σε έναν από τους πιο διάσημους δολοφόνους της πρόσφατης ιστορίας

Παρακολουθώντας το trailer της νέας σειράς The Staircase, αρνείσαι να πιστέψεις ότι η πλοκή είναι βασισμένη σε κάποια πραγματική ιστορία. Κι όμως, η ιστορία ανάμεσα στον Colin Firth και την Toni Collette είναι πέρα από πραγματική.

Στη σειρά, o Michael και η Kathleen έχουν μία φαινομενικά ήρεμη ζωή

Οι δυο τους μεγαλώνουν τα δύο παιδιά τους με ηρεμία. Ο Michael μάλιστα εργάζεται ως συγγραφέας ιστοριών μυστηρίου και εγκλήματος με πολύ μεγάλες επιτυχίες στη βιβλιογραφία του. Κι ενώ όλα κυλούν ήρεμα, μία μέρα, τον Δεκέμβριο του 2001, ο Michael καλεί την αστυνομία και ισχυρίζεται πως η γυναίκα του πέθανε, καθώς έπεσε από τις σκάλες. Από τις πρώτες κιόλας στιγμές που φτάνουν οι αστυνομικοί σπίτι του, βλέπουμε τη δυσπιστία τους.

Αυτόματα ξεκινούν οι περαιτέρω έρευνες, ώστε να αποκαλυφθεί το αν τελικά πρόκειται για έγκλημα ή όχι. Η ιστορία είναι μία από αυτές που μονοπώλησαν το ενδιαφέρον των μέσων εκείνη την χρονική περίοδο, μέχρι τελικά να αποκαλυφθεί η αλήθεια. Όσοι ξέρουν την αληθινή του Michael Peterson, ξέρουν και την έκβαση των γεγονότων. Αυτό όμως δε σημαίνει ότι δεν αξίζει να παρακολουθήσουν τα γεγονότα από την αρχή, μέσα από το The Staircase.

Μία σειρά με 8 επεισόδια και τρεις διαφορετικές χρονικές περιόδους

Το The Staircase ίσως σου φανεί λίγο περίπλοκο εξαιτίας του τρόπου με τον οποίο έχει δομηθεί. Η ιστορία εξελίσσεται σε τρεις διαφορετικούς χρόνους ταυτόχρονα. Αρχικά, παρακολουθούμε τις μέρες πριν από τη δολοφονία της Kathleen, έπειτα όσα ακολουθούν και την πορεία προς την δίκη και την αποκάλυψη της αλήθειας, αλλά και το τι συμβαίνει στο παρόν.

Μπορεί, λοιπόν, ο Colin Firth να έχει υποδυθεί πραγματικά πρόσωπα, πολλές φορές στο παρελθόν, σίγουρα όμως δεν έχει υποδυθεί έναν στυγνό δολοφόνο σε μία ιστορία εγκλήματος. Ο ίδιος μάλιστα χρειάστηκε προετοιμασία πολλών μηνών για να καταφέρει το αποτέλεσμα που θα δούμε φέτος στις οθόνες μας. Πάρε λοιπόν μία γεύση από το έγκλημα που περιμένουμε, και ετοιμάσου για πολλές ανατροπές στην υπόθεση.

Η σειρά θα κυκλοφορήσει τον Μάιο στο ΗΒΟ Max.

Διαβάστε επίσης:

Οι θαρραλέες συζητήσεις που πρέπει να κάνεις για να επανασυνδεθείς με τον κόσμο

Τα 3 ζώδια του νερού: τι μας διδάσκουν και πώς λειτουργούν με τα άλλα στοιχεία
 

Πηγή: www.savoirville.gr