Steven Seagal: Η Ρωσία τον προσλαμβάνει για να διδάξει πολεμικές τέχνες στους στρατιώτες της

Ο ηθοποιός, ο οποίος είναι Ρώσος πολίτης από το 2016, άνοιξε ένα κέντρο αϊκίντο στη Μόσχα

Ο Steven Seagal, ένα από τα είδωλα των αμερικανικών ταινιών δράσης της δεκαετίας του 1990 και των αρχών της δεκαετίας του 2000, μόλις άνοιξε ένα κέντρο αϊκίντο στη Μόσχα με σκοπό να προετοιμάσει τους νεαρούς Ρώσους για να ενταχθούν στις ρωσικές ένοπλες δυνάμεις, σύμφωνα με ρεπορτάζ της «Marca». 

Ο Σιγκάλ, ο οποίος έγινε Ρώσος πολίτης το 2016, έχει μαύρη ζώνη στο αϊκίντο. «Οι νέοι που είδα σήμερα έχουν πολύ μεγάλες δυνατότητες. Πρέπει να ανοίξουμε περισσότερα τέτοια κέντρα για να ενισχύσουμε αυτό το δυναμικό. Είναι σημαντικό η ανάπτυξη του αϊκίντο να προχωρήσει με ταχύτερους ρυθμούς», δήλωσε ο Σιγκάλ στο ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων TASS.

Ο Στίβεν Σιγκάλ

Ο Στίβεν Σιγκάλ δεν έχει κρύψει ποτέ την υποστήριξή του στον Ρώσο πρόεδρο, Βλαντίμιρ Πούτιν, τον οποίο έχει αποκαλέσει «έναν από τους μεγαλύτερους παγκόσμιους ηγέτες, αν όχι τον μεγαλύτερο ηγέτη που ζει σήμερα». Ο Πούτιν του απένειμε πρόσφατα το παράσημο της φιλίας.

Ο ηθοποιός, ο οποίος στο παρελθόν έχει ταχθεί υπέρ της προσάρτησης της Κριμαίας από τη Ρωσία, επισκέφθηκε πέρυσι τη ρωσική πόλη Olenivka (Ολενίβκα) και το στρατόπεδο φυλακών για Ουκρανούς κρατούμενους.

Το 2021, ο Στίβεν Σιγκάλ δώρισε στον πρόεδρο της Βενεζουέλας ένα σπαθί σαμουράι εκ μέρους του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών.

Πηγή: skai.gr