Κλείσιμο

Σπαζοκεφαλιά: Το κουίζ μαθηματικών που απευθύνεται σε παιδιά και έγινε viral στο twitter

Δεκάδες χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης φάνηκαν να μπερδεύονται από την ερώτηση καθώς πολλοί έσπευσαν στα σχόλια με διαφορετικές απαντήσεις.

Μια ερώτηση μαθηματικών που απευθύνεται σε παιδιά έχει γίνει viral αφού μπέρδεψε χιλιάδες ανθρώπους στο Twitter.

Το πρόβλημα δημοσιεύτηκε από τον @yawdmontweet, από την Τζαμάικα, ο οποίος είπε ότι η ερώτηση «πόνεσε το κεφάλι του».

Η ερώτηση, η οποία συγκέντρωσε 1,4 εκατομμύρια προβολές, ρώτησε: «Ποια είναι η πιο κοντινή ώρα στα μεσάνυχτα;» και προσέφερε μια απάντηση πολλαπλής επιλογής:

  • Α. 11:55 π.μ.
  • Β. 12:06 π.μ.
  • C   11:50 π.μ.
  • D.  12:03 π.μ.

Δεκάδες χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης φάνηκαν να μπερδεύονται από την ερώτηση καθώς πολλοί έσπευσαν στα σχόλια με διαφορετικές απαντήσεις.

Μερικοί άνθρωποι ισχυρίστηκαν ότι η απάντηση ήταν "D" επειδή είναι μόνο τρία λεπτά μακριά από τα μεσάνυχτα.

Ωστόσο, άλλοι ερμήνευσαν την ερώτηση διαφορετικά και είπαν ότι είναι το "Α" επειδή είναι το πιο κοντινό στα μεσάνυχτα χωρίς να προσέξουν τον χρονικό προσδιορισμό. 

Ένας άλλος ανέφερε: «Η επιλογή D απέχει 3 λεπτά από τα μεσάνυχτα. Όλες οι επιλογές που δόθηκαν ήταν το πρωί και αν παρατίθενται με χρονολογική σειρά, το πιο κοντινό στα μεσάνυχτα είναι το D»

Όσοι επέλεξαν το Δ είχαν δίκιο, γιατί η επιλογή 12.03 είναι τρία λεπτά μετά τα μεσάνυχτα, ενώ η 11.55 είναι 12 ώρες και 5 λεπτά πριν. Η 12.06 είναι έξι λεπτά μετά και η 11.50 είναι 12 ώρες και 10 λεπτά πριν.

Με πληροφορίες από Daily Mail

Πηγή: skai.gr
TAGS: twitter viral