«Σούζυ τρως!»: Που είναι το σπίτι που γυρίστηκε η ταινία «Παριζιάνα»

Το διάσημο σπίτι που φιλοξενούσε την Πελαγία τη μοδίστρα βρίσκεται στην περιοχή της Νέας Χαλκηδόνας, «απείραχτο» από τον χρόνο 

Η «Παριζιάνα» αποτελεί μία από τις πιο κλασικές ελληνικές ταινίες του παλιού κινηματογράφου, με τη μοναδική Ρένα Βλαχοπούλου στον ρόλο της μοδίστρας Πελαγίας από τη Φιλαδέλφεια να γίνεται η «μαντάμ Πελαζί» από το Παρίσι. 

Από τις χαρακτηριστικές ατάκες της ταινίας είναι το «Σούζυ τρως! Και ψεύδεσαι και τρως» αλλά και το «μαλλιοτράβηγμα» της ταλαίπωρης μοδίστρας με τις απαιτητικές και παράλογες πελάτισσες της, στα σκαλιά του σπιτιού της. 

Πώς είναι σήμερα το σπίτι που γυρίστηκε η Παριζιάνα

Το διάσημο σπίτι που φιλοξενούσε την Πελαγία τη μοδίστρα βρίσκεται στην πραγματικότητα στην περιοχή της Νέας Χαλκηδόνας, στην οδό Κρήτης 28.


Η τυπική μονοκατοικία της δεκαετίας του 60 είναι από τα λίγα σπίτια που  γυρίστηκαν ελληνικές ταινίες και δεν έπεσαν θύματα της αντιπαροχής. Έτσι παραμένει ως σήμερα εκεί να θυμίζει τις παλιές καλές ελληνικές ταινίες και στιγμές του ελληνικού κινηματογράφου.

Πώς είναι σήμερα το σπίτι που γυρίστηκε η Παριζιάνα4

 Κάποια σημεία φαίνεται να μην τα έχει αγγίξει ο χρόνος ενώ νομίζεις ότι θα δεις τη Ρένα Βλαχοπούλου, τη Νόρα Βαλσάμη και τον Χρόνη Εξαρχάκο να βγαίνουν από την καγκελόπορτα. 

Με πληροφορίες από exploringgreece.tv

Πηγή: skai.gr