Απάτη... όσο πατάει η γάτα: Παχουλός γάτος γίνεται αιτία να χαθούν δωρεάν αεροπορικά μίλια

Ένας τακτικός πελάτης της ρωσικής αεροπορικής εταιρείας έχασε όλα τα προνόμια και τα δωρεάν μίλια που είχε επειδή είπε ψέματα για το βάρος του… γάτου του, προκειμένου να τον πάρει μαζί του στην καμπίνα.

Ο Μιχαήλ Γκαλίν αντικατέστησε τον υπέρβαρη γάτο με έναν άλλο, πιο αδύνατο. Ο ίδιος αφηγήθηκε στο Facebook ότι ο γάτος Βίκτορ κρίθηκε «υπερβολικά βαρύς» για να ταξιδέψει στην καμπίνα σε μια πτήση από τη Λετονία προς το Βλαδιβοστόκ με ενδιάμεση στάση στη Μόσχα.

«Στο ζύγισμα, το ζώο ξεπερνούσε τα 10 κιλά» αλλά η εταιρεία επιτρέπει να ταξιδεύουν στην καμπίνα μόνο ζώα βάρους έως 8 κιλών, εξήγησε.
Καθώς δεν μπορούσε να διανοηθεί ότι ο αγαπημένος γάτος του θα ταξίδευε με τις αποσκευές, ο Γκαλίν ανέβαλε την αναχώρησή του από τη Μόσχα και άρχισε να ψάχνει «έναν παρόμοιο αλλά πιο αδύνατο γάτο». Την επομένη, επέστρεψε στο αεροδρόμιο με τον Βίκτορ, τον «σωσία» του και τους ιδιοκτήτες του τελευταίου. Ο σωσίας ανέβηκε στη ζυγαριά και όλα πήγαν καλά…

Ο Γκαλίν ανήρτησε στο Facebook μια φωτογραφία του παχουλού γάτου μέσα στο αεροπλάνο, όμως η αεροπορική εταιρεία δεν εκτίμησε καθόλου την απάτη. Χάρη στα βίντεο του κλειστού κυκλώματος παρακολούθησης, απέδειξε ότι ο Βίκτορ είχε αντικατασταθεί από «ένα παρόμοιο ζώο που ζύγιζε 7 κιλά». Έτσι, τιμώρησε τον επιβάτη αφαιρώντας του όλα τα δωρεάν μίλια που είχε συγκεντρώσει μέχρι τώρα.

Αν ισχύουν όσα υποστήριζε ο ίδιος στους ιστοτόπους κοινωνικής δικτύωσης, ο Γκαλίν ταξίδευε πολύ συχνά και είχε συγκεντρώσει 400.000 μίλια.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ