ΚΑΙΡΟΣ

Πραγματικός Κρητικός: Έφτιαξε «παπάκι» που κινείται με... τσικουδιά (φωτό)

Μόνο ένας πραγματικός Κρητικός για δημιουργούσε αυτή την εφεύρεση! Ο λόγος για τον κ. Ηλιάδη, ο οποίος, σύμφωνα με το πόρταλ ekriti.gr, κατασκεύασε μοτοποδήλατο που κινείται από… τσικουδιά!

Με το συγκεκριμένο «παπάκι» ο οδηγός μπορεί να επιλέγει μεταξύ δύο καυσίμων (βιοαερίου ή προϊόντος απόσταξης), και δείχνει το δρόμο στον οποίο θα πρέπει να κινηθούν όλοι οι στόλοι δημόσιων οχημάτων για την μετατροπή των βενζινοπετραιλαιοκινητήρων σε πράσινους κινητήρες.



Ο κ. Ηλιάδης διακρίθηκε στο τοπικό CityLab στο Ηράκλειο, στα πλαίσια του μεγάλου μαραθωνίου της ΚΕΔΕ που έχει στόχο να συγκεντρώσει προτάσεις επίλυσης αστικών προβλημάτων μέσω των νέων τεχνολογιών.



«Ανάμεσα στις προτάσεις ήταν και αυτή του μοτοποδήλατου που για καύσιμο χρησιμοποιεί βιοαέριο ή ακόμα και προϊόντα απόσταξης όπως τσικουδιά ή άλλα παράγωγα βιοαποδομήσιμων προϊόντων από νέο του δήμου μας, ο οποίος μελέτησε και κατασκεύασε το πιο ‘’πράσινο’’ και φιλικό ως προς το περιβάλλον, μετασκευασμένο παπάκι», επισήμανε μέσα από το ekriti.gr ο αντιδήμαρχος Πέτρος Ινιωτάκης.

Όπως φαίνεται, ο νεαρός Ηρακλειώτης θα είναι μέσα σε αυτούς που θα μετέχουν - εκτός απροόπτου- στον πανελλήνιο διαγωνισμό του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος» γι’αυτή του την πολύτιμη ευρεσιτεχνία που, εφόσον τελειοποιηθεί, σίγουρα μπορεί να αξιοποιηθεί οικονομικά με περιβαλλοντικά οφέλη.





Πηγή: skai.gr