Τι θα κάνετε σήμερα: Προτάσεις για θέατρο και συναυλίες που μπορείτε να απολαύσετε στην Αθήνα

Προτάσεις για θέατρο, ταινίες και συναυλίες που μπορείτε να απολαύσετε σήμερα, Τετάρτη 31 Μαΐου      

  • Υπερβολές, των Γ. Καλαβριανού, Μ. Κάλμπαρη και Β. Μαυρογεωργίου στο Θέατρο Τέχνης

Γιάννης Καλαβριανός, Μαριάννα Κάλμπαρη και Βασίλης Μαυρογεωργίου παρουσιάζουν, στο Θέατρο Τέχνης-Σκηνή Φρυνίχου, την σπονδυλωτή παράσταση «Υπερβολές!». Οι τρεις συγγραφείς-σκηνοθέτες εξερευνούν, καθένας μέσα από την προσωπική του ματιά και μέσα από τη δική του πρωτότυπη ιστορία, τα όρια της φανερής αλλά και κρυμμένης βίας που διέπει τις ανθρώπινες σχέσεις σήμερα. Της βίας που ελλοχεύει παντού και απειλεί ανά πάσα στιγμή να ξεπηδήσει και να μας κατασπαράξει. Τα τρία μονόπρακτα που δημιουργήθηκαν ειδικά για την παράσταση, μολονότι παρουσιάζουν τρεις διαφορετικές και ανεξάρτητες μεταξύ τους ιστορίες, συνδέονται με την από κοινού επιλογή των δημιουργών τους να κινηθούν σε ψυχικά τοπία όπου    η βία ξεπερνά όρια αμφιλεγόμενα και αποκτά εκφάνσεις σκοτεινές, περίπλοκες, άρρηκτα συνδεδεμένες με την εποχή μας. Σε καταστάσεις που δύνανται να προκαλέσουν αμηχανία οδηγώντας σε εκφράσεις του τύπου: «Ελάτε τώρα… υπερβολές!». Παίζουν: Δέσποινα Γιαννοπούλου, Κατερίνα Λυπηρίδου, Άγγελος Μπούρας.

Τετάρτη έως Κυριακή στις 21:00
5-18€
Θέατρο Τέχνης – Σκηνή Φρυνίχου, Φρυνίχου 14, Πλάκα 

  • Κόκκινο, της Χριστίνας Κυριαζίδη στο Βιομηχανικό Πάρκο ΠΛΥΦΑ

Παράσταση

Το «Κόκκινο» της Χριστίνας Κυριαζίδη είναι μια σπονδυλωτή σκηνική σύνθεση που αφορά την σχέση μιας γυναίκας με τον έρωτα, την μητρότητα και τον χρόνο, η οποία παρουσιάζεται, από σήμερα 31 Μαΐου, στο Βιομηχανικό Πάρκο ΠΛΥΦΑ. Τρία αναπόφευκτα κεφάλαια στην ζωή μιας γυναίκας που η ηθοποιός προσεγγίζει με την βοήθεια της ποίησης, της κίνησης και της μουσικής. Σε ένα αφαιρετικό σκηνικό, με ένα ακορντεόν, μια καρέκλα και ένα σακάκι, και με μοναδικό συνεργό της τον ποιητικό λόγο, το σώμα και την φωνής της, η Χριστίνα Κυριαζίδη επιθυμεί μια ωδή στην γυναικεία φύση.

Τετάρτη έως Σάββατο στις 21:00

10-12€
Πρώην Βιομηχανικό Πάρκο ΠΛΥΦΑ, Κορυτσάς 39, Βοτανικός

  • Ο Αλκίνοος Ιωαννίδης ανοίγει τις συναυλίες στο Θέατρο Άλσος

Ο Αλκίνοος Ιωαννίδης στο Θέατρο Άλσος

Απόψε ο Αλκίνοος Ιωαννίδης και η ιστορική μπάντα του έρχονται στο Θέατρο Άλσος, μ’ ένα πρόγραμμα γεμάτο από αγαπημένα τραγούδια, απρόσμενες διασκευές, αυτοσχεδιασμό και επικοινωνία, που παρουσίασαν αυτό τον χειμώνα περιοδεύοντας σε διάφορους κλειστούς χώρους στην Ελλάδα.

Τετάρτη 31/5 στις 20:30
12-30€
Θέατρο Άλσος, Ευελπίδων 4, Πεδίον του Άρεως, Κυψέλη 

Διαβάστε περισσότερα στο monopoli.gr