Τι θα κάνετε σήμερα: Προτάσεις για θέατρο και συναυλίες που μπορείτε να απολαύσετε στην Αθήνα

Προτάσεις για θέατρο, ταινίες και συναυλίες που μπορείτε να απολαύσετε σήμερα, Δευτέρα 29 Μαΐου      

  • «Η Λεονί εν αναμονή» του Ζωρζ Φεντώ στο Κινηματοθέατρο Κ. Γαβράς

Ένα ξεχωριστό έργο της γαλλικής κωμωδιογραφίας, η μονόπρακτη κωμωδία του Ζωρζ Φεντώ “Η Λεονί εν αναμονή” σε σκηνοθεσία Τάσου Πυργιέρη θα παρουσιαστεί στο Κινηματοθέατρο Κ. Γαβρά του Περιστερίου, τη Δευτέρα 29 Μαΐου. Υπόθεση: Η Λεονί αισθάνεται τους πρώτους πόνους του τοκετού. Νιώθει εκνευρισμένη και διασχίζει πάνω κάτω το δωμάτιο, εκφράζοντας κάθε τόσο περίεργες απαιτήσεις στον (υπομονετικό) σύζυγό της. Ειδοποιούν τους γονείς της και τη μαία που θα βοηθήσει στον τοκετό. Όμως τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά. Έχουν περάσει μόνο οκτώ μήνες από τον γάμο του νεαρού ζευγαριού και ο πρόωρος τοκετός μπορεί να προκαλέσει σχόλια σχετικά με την αγνότητα της κόρης πριν τον γάμο.

29/5, 20:30 

Κινηματοθέατρο Κ. Γαβράς – Βασιλικών 6, Περιστέρι 

  • Το Lullaby Project: Ο τόνος της αγάπης» στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

Το «Lullaby Project»

Τη Δευτέρα 29 Μαΐου, οι καταξιωμένοι μουσικοσυνθέτες Αντώνης Απέργης, Expe, Γιάννης Κονσολάκης, Leon of Athens, Danai Nielsen, Σεμέλη Παπαβασιλείου, Φώτης Σιώτας και Δήμητρα Τρυπάνη αναλαμβάνουν να αποδώσουν ξεχωριστές ιστορίες αγάπης μέσα από πρωτότυπα κομμάτια, στην Εναλλακτική Σκηνή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής. Στη φετινή εκδοχή του Lullaby Project, το El Sistema Greece συνεχίζει να διευρύνει το φάσμα της γονεϊκότητας και να αναδεικνύει διαφορετικές πτυχές τη μοναδικής αυτής σχέσης αγάπης. Μιας αγάπης που δεν ορίζεται απαραίτητα από το φύλο ή τη βιολογική σχέση. Μέσα από αυθεντικές μουσικές δημιουργίες, παρουσιάζονται ξεχωριστές ιστορίες που αναδεικνύουν πλήθος επίκαιρα κοινωνικά ζητήματα που έχουν ως στόχο την επαγρύπνηση και την αποδοχή. Μαμάδες από την Ουκρανία, μια μητέρα πέντε παιδιών που ήρθε ως πρόσφυγας στην Ελλάδα, μια μητέρα που μεγαλώνει μόνη της την κόρη της, η μητέρα ενός τρανς παιδιού, η μητέρα ενός παιδιού με σύνδρομο down, μια μητέρα που μεγαλώνει το παιδί της αντιμετωπίζοντας παράλληλα τη δική της σοβαρή ασθένεια, μια μαία που έχει προσφέρει την πρώτη αγκαλιά σε χιλιάδες παιδιά αλλά και μπαμπάδες προσωρινά κρατούμενοι στις φυλακές Κορυδαλλού που προσπαθούν να είναι παρόντες για τα παιδιά τους, είναι οι πρωταγωνιστές του φετινού

Lullaby Project.
29/5, 19:30
Κράτηση θέσεων εδώ. 
Εθνική Λυρική Σκηνή – Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος 

  • Andreas Polyzogopoulos Live στο Ινστιτούτο Γκαίτε

Andreas Polyzogopoulos Live

Η cafeteria του Goethe – Institut Athen προσκαλεί το κοινό σε μία βραδιά αυτοσχεδιασμού ήχου και εικόνας με τον Ανδρέα Πολυζωγόπουλο, τη Δευτέρα 29 Μαΐου. Ο τρομπετίστας, που έχει καθιερωθεί ως ένας από τους σημαντικότερους εκφραστές της σύγχρονης ελληνικής τζαζ σκηνής με επιρροές από τους χαρακτηριστικούς πρεσβευτές του Ευρωπαϊκού ήχου της τζαζ (Fresu, Rava, Molvaer κ.ά.) και με φανερή την τάση του για αέναη αναζήτηση του καινούριου, αναλαμβάνει να ταξιδέψει το κοινό αυτοσχεδιάζοντας live πάνω σε εικόνες και video που έχουν δημιουργήσει νέοι καλλιτέχνες (Παρασκευή Παπαγιάννη, Μυρτώ Κοκκίνου, Έλλη Ξυπολιτάκη, Ειρήνη Ξαπολύτου, Haralampos Giannakopoulos, Aris Vedertsis, Μαριλένα Γρίσπου).

29/5, 19:00
Ινστιτούτο Γκαίτε – Ομήρου 14-16, Αθήνα

 

Διαβάστε περισσότερα στο monopoli.gr