Οι τελευταίες ημέρες του Jeffrey Epstein: Μιλούσε στη νεκρή μητέρα του και αποκάλυψε με πόσες γυναίκες κοιμήθηκε…

Ο καταδικασμένος παιδόφιλος παραπονιόταν ότι του συμπεριφέρονταν σαν «κακό παιδί»

Ο καταδικασμένος για σεξουαλικά εγκλήματα Τζέφρι Έπσταϊν όταν ήταν φυλακισμένος έλεγε ψέματα στους φρουρούς ότι μιλά στη νεκρή μητέρα του και καθόταν στη γωνία του κελιού του, στη φυλακή του Μανχάταν, με τα χέρια στα αυτιά του λίγες ημέρες πριν αυτοκτονήσει. Όπως γράφει η «Daily Mail», ο καταδικασμένος παιδόφιλος ήταν αναστατωμένος που έπρεπε να φορά πορτοκαλί φόρμα και παραπονιόταν ότι του συμπεριφέρονταν σαν «κακό παιδί».

Επίσης, αποκάλεσε τον εαυτό του «δειλό» και παραπονέθηκε ότι δυσκολευόταν να προσαρμοστεί στη νέα του ζωή πίσω από τα «σίδερα», μετά τη σύλληψή του τον Ιούλιο του 2019. Η πολυτελής ζωή του περιορίστηκε σε ένα κλουβί από μπετόν και ατσάλι. Οι συγκεκριμένες αποκαλύψεις ήρθαν στο «φως» της δημοσιότητας από αρχεία της φυλάκισης του Τζέφρι Έπσταϊν στο Μητροπολιτικό Σωφρονιστικό Κέντρο, όπου στις 10 Αυγούστου 2019 έβαλε τέλος στη ζωή του.

Ο Τζέφρι Έπσταϊν

Τα αρχεία αποκαλύπτουν μια σειρά από νέες λεπτομέρειες σχετικά με τις τελευταίες ημέρες του 66χρονου, ενώ υπάρχει και μία φωτογραφία που δείχνει τον Έπσταϊν ατημέλητο, φορώντας τα ρούχα της φυλακής. Τα έγγραφα περιλαμβάνουν, επίσης, τα αποτελέσματα μιας υγειονομικής εξέτασης στην οποία δήλωσε ότι κοιμήθηκε με περισσότερες από δέκα γυναίκες μέσα στα προηγούμενα πέντε χρόνια, καθώς και τα ιατρικά του αρχεία, τα οποία έδειξαν ότι είχε υποβληθεί σε θεραπεία για χλαμύδια.

Ο Τζέφρι Έπσταϊν, σύμφωνα με τα αρχεία, δύο ημέρες πριν πεθάνει αγόρασε αντικείμενα αξίας 73,85 δολαρίων από το κατάστημα της φυλακής, μεταξύ των οποίων, ένα ραδιόφωνο και ακουστικά.

Τα αρχεία έρχονται μόλις λίγες ημέρες αφότου η «Daily Mail» έδωσε στη δημοσιότητα ένα τεράστιο αρχείο με τα ιδιωτικά ημερολόγια και τα emails του, τα οποία περιγράφουν λεπτομερώς τις διασυνδέσεις του δισεκατομμυριούχου με τον Chris Rock, τον Peter Thiel και τον Richard Branson, μεταξύ πολλών άλλων.

Τα αρχεία για τον Τζέφρι Έπσταϊν

Τα τελευταία έγγραφα -που περιήλθαν στην κατοχή του Associated Press- δείχνουν ότι οι υπάλληλοι της φυλακής παρατήρησαν ότι ο Τζέφρι Έπσταϊν ήταν ταραγμένος και δεν μπορούσε να κοιμηθεί, καθόταν στη γωνία καλύπτοντας τα αυτιά του για να εμποδίσει τον ήχο μιας τουαλέτας που δεν σταματούσε να λειτουργεί. Ο Τζέφρι Έπσταϊν έφτασε στο Μητροπολιτικό Σωφρονιστικό Κέντρο στις 6 Ιουλίου 2019. Πέρασε 22 ώρες με τους άλλους φυλακισμένους και στη συνέχεια μεταφέρθηκε σε ειδική πτέρυγα. 

Τα ιατρικά αρχεία έδειξαν ότι έπασχε από υπνική άπνοια, δυσκοιλιότητα, υπέρταση, πόνο στη μέση, ενώ είχε υποβληθεί σε θεραπεία για χλαμύδια.

Τα αρχεία για τον Τζέφρι Έπσταϊν

Ο Επστάιν έκανε κάποιες προσπάθειες να προσαρμοστεί στο περιβάλλον της φυλακής, σύμφωνα με τα αρχεία. Είπε στους υπαλλήλους της φυλακής, μέσω του δικηγόρου του, ότι ήθελε άδεια να ασκείται έξω. Όταν πέθανε είχε 566 δολάρια στον λογαριασμό του.

Οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι σημείωναν σε ημερολόγια ότι τον παρατηρούσαν να κάθεται στην άκρη του κρεβατιού, χαμένος στις σκέψεις του. Μια μέρα πριν ο Επστάιν δώσει τέλος στη ζωή του, ένας ομοσπονδιακός δικαστής αποσφράγισε περίπου 2.000 σελίδες εγγράφων σε μια αγωγή σεξουαλικής κακοποίησης εναντίον του. Αυτή η εξέλιξη, όπως παρατήρησαν οι υπάλληλοι της φυλακής, έπαιξε σημαντικό ρόλο στην απόφασή του να αυτοκτονήσει. 

Αυτό, σε συνδυασμό με την έλλειψη σημαντικών διαπροσωπικών δεσμών και «την ιδέα ότι ενδεχομένως θα περνούσε τη ζωή του στη φυλακή συνέβαλαν στην αυτοκτονία του», έγραψαν οι αξιωματούχοι.

Τα αρχεία για τον Τζέφρι Έπσταϊν

Πηγή: skai.gr